реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Зимова школа журналістики почалася!

Перше заняття в Зимовій школі журналістики "Сіверщини" та "Молодої Просвіти" зібрало 16 учасників -- морози молодь не злякали.

"Приємно, що є навіть люди, які вдруге записалися на цю школу, адже ми її проводили минулого року і повторюємо тепер. Це говорить про те, що така школа потрібна", -- каже координатор проекту Олександр Шевченко.

Першу розмову провів головний редактор "Сіверщини" Василь Чепурний -- замість запланованих півтори годин бесіда зайняла більше двох годин. Схоже, було цікаво і лектору і слухачам -- власне, й розмову було побудовано саме як розмову про сучасну журналістику, а не як нудну лекцію.

Антуражем розмови служило не тільки чудове приміщення товариства "Просвіта", але й газети "Нью- Йорк таймс", "Вол стріт джорнал", "Зюддойче цайтунг", "Сіверщина" та "Біла хата". "Помічником"виступав у лектора американський журналіст Боб Вудсворт, з яким В. Чепурний зустрічався у Вашингтоні, а його книга "Війни Обами", як зразок якісної журналістики, ходила по руках учасників Зимової школи.

Проте почитати додому учасники попросили книгу "Сіверщина інкогніта", видану редакцією газети "Сіверщина"...



Теги:Василь Чепурний, Сіверщина, Молода просвіта, Просвіта, школа журналістики


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Шановні, а Вам не соромно так хвалити самих себе?! Чесно кажучи, бридко було читати! Скромнішими треба бути.
avatar
2
Шо, анонімнику, жаба душить?
avatar
3
А пенсіонеру, можна відвідувати заняття? Чи вони платні?
avatar
4
Було б добре, коли б на таку шляхетну справу змогли пожертувати грошей ті представники бізнесу, за яких весь час від 1991 року бореться на шпальтах полум'яним словом "Сіверщина", для залучення молодих журналістів з районів області!?
Програму навчальну зробити тижневою. Результат би мав чудові наслідки. Адже анонсовані імена викладачів- то високий професіоналізм. Скоріш за все не відмовився б на пропозицію відомий журналіст-політик Віталій Шевченко, став би у нагоді досвід Віктора Лабазова з Прилук тощо.
Так що є можливість кільком людям з достатком, які бува жваво обговорюють проблеми формування національної свідомості населення, прагнуть до публічності на рівні області, щоб покласти не такі вже й великі гроші для важливої справи сьогодення.
А то все дискусійні балагани, білборди на вулицях , презентації, фуршети на зустрічах земляцтва у Києві. Краще - на гарну справу, ніж проковтнути дюжину канапок, запитих дорогим вінцем!? Отже не відмовляйтеся використати шанс, шановне панство!
avatar