реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Житомиряни не пустили ходу московського патріархату мимо військової частини

Як передає кореспондент УНІАН, участь в протестній акції на околиці Житомира взяли більше 100 чоловік.

Вони на 30 хвилин перекрили рух траси " Житомир-Чернівці", аби не пропустити проходження "хресної ходи" вулицею Чуднівською.

"Заявку на участь у цій протестній акції у міськраду подали 9 громадських організацій Житомира - "Правий сектор", "Автомайдан Житомира" та інші", - повідомив на акції журналістам перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

Журналістам активісти розповіли, що не хочуть, аби учасники "хресної ходи" рухалися повз одну з військових частин на вулиці Чуднівській, де проходили церемонії прощання із загиблими в антитерористичній операції на сході України.

Коли багатолюдна "хресна хода" УПЦ з молитвами наблизилася до перехрестя Західного шосе та дороги "Житомир- Чернівці", активісти перекрили дорогу, співаючи Державний Гімн України та вигукуючи "Слава Україні!", а також критичні зауваження на адресу учасників ходи. На автодорозі утворилися пробки, рух транспорту було призупинено.

Учасників акції охороняли кілька десятків правоохоронців, на місці події були присутні також представники влади міста і області, керівники силових відомств, поліцейські. Загалом на місці події разом з учасниками "хресної ходи" знаходилося більше тисячі чоловік. Аби не допустити сутички, правоохоронці вишикувалися між учасниками "хресної ходи" УПЦ МП та активістами.

Представники влади міста повідомили журналістам, що конфлікту вдалося уникнути шляхом компромісу, на який погодилися учасники "хресної ходи" - вони змінили свій маршрут і не пішли вулицею Чуднівською повз військову частину. Натомість "хресна хода" повернула Західним шосе та пішла до Спасо-Преображенського кафедрального собору УПЦ МП, де перебуватиме певний час, а потім продовжить подальший рух на Київ.



Теги:московський патріархат, житомир, хресна хода


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Пускати не потрібно було навіть до міста - хай полями лазять москалі кляті!
avatar
2
Цікаво, хто ж дозволив "хреснийхід" по всій Україні, коли навіть про заходи в містах треба дозвіл від влади???? Та ось ,дивлячись на цю "ходу" бачиш скільки ЗРАДНИКІВ України повзуть у ньому. Ось де робота СБУ .
avatar