реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Жити стало краще -- переконує статистика

З метою дослідження самооцінки домогосподарствами Чернігівської області й України в цілому рівня своїх доходів у 2010р. та економічних очікувань на 2011р., органами державної статистики в січні п.р. проведене опитування домогосподарств, які приймали участь у вибірковому обстеженні умов їх життя.
Підсумки опитування свідчать, що в порівнянні з 2009р. відбулися позитивні зрушення у структурі оцінок домогосподарствами Чернігівської області стану свого добробуту.

Майже удвічі збільшилася кількість респондентів, які оцінили рівень доходів як достатній (грошей вистачало навіть на заощадження). Близько половини домогосподарств області заявили про те, що доходів було достатньо, але заощаджень вони не робили.

Позитивним моментом є значне зменшення кількості опитаних, які вважали свій дохід достатнім для нормального харчування, але вимушені були обмежувати себе в отриманні послуг та купівлі непродовольчих товарів. Разом із тим, 1,1% домогосподарств відповіли, що не змогли забезпечити навіть достатнє харчування (у 2009р. – 4,7%).

Більш високі оцінки рівня добробуту переважали серед сільських домогосподарств. Така ситуація в значній мірі зумовлена нижчими стандартами життя в сільській місцевості та наявністю в них земельних ділянок і підсобних господарств, які займають вагому та стабільну частку в забезпеченні харчування селян.

Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:домогосподарства, чернігівська обалсть, Село, рівень життя, статистика


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
... почитаешь новости: солнце стало солнечнее, вода - мокрее, и жить веселее.
На самом деле пока только в минус работает правительство, обворовывая тех трудяг, которым до пенсии осталось немножко.
С каждым годом это правительство придумывает всё новые и новые налоги, а его работа становится всё хуже и хуже.
Тарифы не обосновываются теперь, контроль над государством полностью утрачена. Государство теперь как ненужный придаток, который только кормится за счёт трудяг. Нах таких жидовствующих - сжечь прилюдно и народу веселей, и жить легче станет!
avatar