реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Жан Беленюк підтримав протестувальників у США

Чемпіон світу та Європи, олімпійський призер з греко-римської боротьби, народний депутат України Жан Беленюк (на знімку) висловився з приводу масових протестів у США, які почалися після загибелі афроамериканця при затриманні правоохоронними органами.

«Коли мене запитують чи стикаюся в Україні з проявом расизму, завжди відповідаю що ні, хоча в підлітковому віці не оминули й мене різного роду нападки з боку різних маргіналів.

Але, це звичайно незрівнянно з тим, що в 21 столітті можемо побачити в країні зі, здавалося б, розвиненою демократією. Не закликатиму всіх бути добрішими і т.п., просто констатую факт – за рівнем расизму Україна дасть прикурити США легко, у нас його набагато менше!

Це одна, але не єдина причина, чому я гордий бути Українцем і жити в цій країні, за її недоліків і достоїнств! А расизм, расизм йде на ..., сьогодні я – Джордж Флойд», – написав Беленюк в Instagram.
"Голос Україн"

Довідка "Сіверщини".
Джордж Флойд - рецидивіст, що сидів 5 разів у тюрмі. Причиною затримання його останнього разу поліцією стала його спроба зґвалтування вагітної жінки, до живота якої він приставляв пістолета і погрожував убити ненароджену дитину...



Теги:расизм, толерантність, заворушення у США, Жан Беленюк, Слуга народу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar