реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Як ми втратили четверту олімпійську медаль

Харків'янин Семен Новіков здобуває олімпійське золото в боротьбі!
...Щоправда... ...Під прапором Болгарії.

Українець Жан Беленюк - бронза. Його кривдника іранця і переміг щойно новоспечений "болгарин" Семен Новіков.

І нарешті, з усією впевненістю можна стверджувати: якби не корупція, ми, Україна, могли б мати ще одну золоту медаль на цій Олімпіаді.

За правилами на Олімпійських іграх в греко-римській боротьбі представляє країну лише один спортсмен - перший номер збірної. Харків'янин Семен Новіков роками вимагав: хто повинен мати право представляти Україну - він чи Жан Беленюк - треба визначити у очному поєдинку між ними.Справедлива вимога, чи не так?

Насправді, Жан Беленюк, з усієї поваги до його минулих титулів і заслуг, сьогодні як спортсмен вже не молодий. Йому вже 33. Це дуже солідний вік у цьому спорті. Він і сам це, очевидно, вже відчував, бо ще перед ОІ оголосив, що після Ігор завершить свою кар'єру. А от іранець, якому Беленюк програв дорогу до золота, це молодий бичара, 22 роки. Це інша енергія, інший напор.

Семен Новіков молодший на 7 років (26). Але при цьому він також досвідчений спортсмен, який уже приніс Україні титул чемпіона Європи. Тому не дивно, що Семен Новіков відчував і амбіцію, і силу цю амбіцію втілити - вірив, що зможе перемогти Беленюка в чесному поєдинку. Молодий спортсмен, до того ж вже зі своїми титулами, звик відстоювати свою позицію і на килимі, і в житті мав характер не втягувати голову в плечі і, як в нас прийнято, - "не лаятися", а відстоювати свої права. Тому вимагав права довести всім у збірній, що саме він новий чемпіон, який має представляти країну. Але, за словами Семена, скільки він не вимагав, менеджмент збірної, функціонери, тренери лише відводили очі і мовчали.

А потім все стало ясно. Без відбору і без пояснення було вирішено, що Україну представлятиме заслужений Жан Беленюк. На перший погляд у тренерів збірної логічна відмазка. Жан Беленюк - чемпіон минулих років, а Новіков "самозваний перший номер, який зрадив країну".

А на другий...Жан Беленюк - у нас депутат "слуги народа". Хто з чиновників збірної захоче переступити дорогу до мрії депутату владної фракції?

Як на мене Семена Новікова турнули несправедливо. Будь-хто на його місці відчув би огиду до такого "спорту". І тому він плюнув і став виступати за Болгарію. І декілька хвилин тому довів, що саме він був правий.

Жан Беленюк має третє місце. Семен Новіков перше.
Тепер Семен Новіков приніс Болгарії її першу і єдину золоту медаль. А ми втратили свою 4-у.

Джон СМІТ



Теги:Жан Беленюк, Слуга народу, Корупція, олімпіада


Читайте також






Коментарі (0)
avatar