реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Земляк Володимира Хоменка привласнив гектар лісу

Прокуратурою доведено в суді неправомірність передачі у власність приватній особі більш ніж гектару лісу - про це повідомила прес- служба прокуратури.

Прокуратурою Чернігівської області доведено в апеляційному суді, що 1,3 га лісу вартістю понад 200 тис грн на території Крехаївської сільської ради Козелецького району приватизовано незаконно.

Встановлено, що мешканець Броварського району Київської області отримав на цю земельну ділянку свідоцтво про право власності на підставі наказу Головного управління Держземагентства у Чернігівській області від 13.01.2014. Але земля передана йому у приватну власність для ведення особистого селянського господарства під виглядом… пасовищ.

Насправді ж ділянка є землями лісу, які перебувають у постійному користуванні ДП «Козелецьрайагролісгосп»: 131 квартал 8 виділ лісового масиву. Відповідно до ст. 20, 57, 116, 149 Земельного кодексу України, така земля у власність фізичній особі передаватись не може.

Позов прокуратури про скасування незаконних рішень і документів не був задоволений судом першої інстанції, але минулого тижня за апеляційною скаргою прокуратури відбувся перегляд цієї справи Апеляційним судом Чернігівської області. Відповідач, заплативши значні кошти, замовив проведення судово-технічної експертизи. Її висновки повністю підтвердили правомірність вимог прокурора.

Апеляційним судом 04.03.2015 рішення суду першої інстанції скасовано та прийнято нове, яким вимоги прокурора задоволено в повному обсязі.

Саме з Броварів були привезені в керівництво державної структури земельних питань 16 працівників. У Броварах проживав тодішній голова Чернігівської ОДА Володимир Хоменко.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Козелець, Чернігівська ОДА, крадіжка лісу, бровари


Читайте також



Коментарі (0)
avatar