реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Земельні аукціони – запобіжник від змови забудовників

Відсутність чіткої процедури земельних аукціонів зменшує інвестиційну привабливість Чернігова – про це говорив на нараді у Чернігівській міській раді голова Владислав Атрошенко, аналізуючи роботу комунального підприємства «Чернігівбудінвест».

З іншого боку у Чернігові мало забудовників, адже великим будівельним компаніям місто нецікаве. Тож є вірогідність змови місцевих забудовників, а запобігти цьому можна шляхом проведення земельних аукціонів. Владислав Атрошенко: «У багатьох містах процедури земельних аукціонів вже працюють. Тому, як сучасне місто, Чернігів має випрацювати процедури таких аукціонів, відповідні запобіжники, які не дозволять змови місцевих інвесторів».

Міський голова доручив до початку 2019 року розробити критерії та підзаконні акти для започаткування земельних аукціонів.

До речі, комунальне підприємство «Чернігівбудінвест» освоїло цього року 98,5 мільйона гривень – коштів інвесторів. За 9 місяців введено в експлуатацію 208 квартир, до кінця року заплановано здачу ще 164 квартир. У користуванні підприємства знаходяться 59 ділянок площею 21 гектар. В процесі будівництва знаходяться станція автосервісу, житловий будинок з приміщеннями для підземного паркінгу, фітнес- центру та арт- студії, центр дозвілля в комплексі з багатоповерховим будинком. Проектуються православний храм, торгово – сервісна будівля, торгівельні центри."Голос України"



Теги:земельні аукціони, Будівництво, Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar