реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Зеленський вимагає булаву. У Порошенка відповіли: "Україна - не номер у єгипетському готелі"

Зазначається, що в команді Порошенка не сприймають жодних претензій щодо нібито затягування інавгурації

Президент України Петро Порошенко заявив, що з повагою ставиться до вибору українців та до позиції найвищого законодавчого органу, і для нього прийнятна будь-яка дата інавгурації, яку визначить Верховна Рада, позаяк це належить до її компетенції.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

«До моменту інавгурації нового президента Петро Порошенко залишається чинним главою держави і несе відповідальність за ситуацію в країні, виконуючи свої обов’язки згідно духу та букви Конституції», - говориться у повідомленні.

Підкреслюється, що Україна «це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському».

«Передача влади – це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його, згідно європейського традиції, так як це прийнято в демократичних країнах. Тому він підтверджує своє запрошення Володимиру Зеленському, озвучене ще 30 квітня - не чекаючи інавгурації, провести зустрічі для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни, рівно, як і будь-які інші питання, пов’язані із передачею повноважень і відповідальності», - заявили в АП.

Зазначається, що в команді Порошенка не сприймають жодних претензій щодо нібито затягування інавгурації.

«Водночас вважають позитивним сам факт того, що обраний президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади і хоча б у чомусь продемонстрував власну позицію… Можливо навіть без консультацій із їхнім спільним адвокатом», - додали в АП.

Нагадаємо, 10 травня Володимир Зеленський звернувся до народних депутатів з вимогою призначення дати інавгурації президента на 19 травня, заявивши, що президент Петро Порошенко «коїть незворотнє». Главком



Теги:гопники, перемога Зеленського, інавгурація


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
В 2014 році на цей процес вистачило п'яти діб, а зараз АП вишукує якісь несуразні відмовки. Напередодні цих виборів особисто в мене до Порошенка вже не було довіри, але була повага, а тепер вже нема і поваги. Так чиплятись за владу - це принизливо. Треба вміти піти красиво.
avatar