реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Зеленський критикує Атрошенка

На засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад в Одесі Президент Володимир Зеленський сказав, що якщо міський голова Чернігова не зможе впоратися з тарифним питанням самостійно, до його розв'язання долучатиметься центральна влада. Мова йде про підвищення тарифів.

29 жовтня на засіданні робочої групи у міськраді погодили проект з підвищення тарифів на опалення в Чернігові, який розглядатиме виконком. Вартість тепла для абонентів «Облтеплокомуненерго» може зрости на 37 %, а для ТЕЦ – на 7%.

Головна причина підвищення тарифів — ріст ціни на газ. Хоча ще 12 жовтня міський голова Чернігова Владислав Атрошенко на нараді публічно пообіцяв, що жодного рішення виконкому на підвищення тарифів не буде, а різницю в тарифах тепловикам покриватимуть з міського бюджету. Проте 19 жовтня він вже поміняв свою думку.

Владислав Атрошенко не підписав меморандум між «НАК «Нафтогаз» та головами громад щодо тарифів на тепло. Згідно з ним, місцева влада мала не підвищувати тарифи до кінця опалювального сезону. Покривати різницю мали з бюджету громад, яким в якості компенсації Кабмін запропонував залишити додаткові 4 відсотки податку на доходи фізосіб та понад 13 відсотків акцизу з пального.

Таким чином, Чернігів може стати єдиним містом в Україні, де зростуть тарифи.



Теги:тарифи, Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar