реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Прокурора за руку привів Дубіль" - Владислав Атрошенко

Прес- конференція народного депутата України Владислав Атрошенка тільки в останній частині була схожа на передвиборну, бо основна частина розмови присвячувалася міським проблемам.

Голова обласної організації Блоку Петра Порошенка, народний депутат Владислав Атрошенко детально і ґрунтовно розповів про три найгучніші скандали в Чернігові - тарифи "Чернігіводоканалу", крах банку "Демарк" та "Домобудівника".

Щодо першого, народний депутат звернувся до правоохоронних органів з вимогою вжити всіх необіхдних заходів для витребування документів, які показують формування тарифів. Адже рішенням суду "Чернігіводоканал" закрив для громадськості механізм формування тарифів. А народний депутат має обґрунтовані підозри, що до вартості тарифів керівництво "Чернігіводоканалу" включає роботи, які не виконувались, або роботи, ціна яких завищена.

Цікаві у нас і суди, які, звісно, абсолютно безкорисливо, засекречують дані комунального підприємства - ті цифри і факти, які мають бути відомі громаді міста. Адже підприємство є власністю громади. Не Соколова, і не його кума - керівника "Чернігіводоканалу" Шкіня, а таки всього міста.

Народний депутат Владислав Атрошенко закликав до відкритості і прозорості формування і всіх інших тарифів, особливо на комунальних підприємствах. Якщо такі несекретні дані ховають навіть від народного депутата, то що казати про рядових громадян та й навіть депутатів міської ради?!

Крах банку "Демарк" і "Домобудівника" також мають бути предметом пильної уваги правоохоронців - переконаний народний депутат. З цього приводу він звернувся до начальника УМВС в Чернігівської області Демченка. Адже у першому випадку треба перевірити роботу членів кредитного комітету банку, розподіл 40 мільйонів рефінансування, отриманих від Національного банку і пущених за вітром та дії чи бездіяльність міських чиновників, які маючи сигнал про загрозу банкрутства банку, тупо переводили туди гроші бюджетників.

А щодо "Домобудівника", то його керівник Роговий публічно заявив, що під загрозою дерибану коштів, мільйони підприємства він перевів кудись у надійне місце, звідки тепер дістати не може. Чому прокуратура не пошукає те місце?

Власне, мова про прокуратуру зайшла і в контексті скандалів навколо Ялівщини, зокрема. того відомого рішення сесії міської ради, коли кілька гектарів землі в заповідній частині були передані приватним особам. Рішення підписав секретар міської ради Кухар. Про нього Владислав Атрошенко висловився лаконічно: "Чесно кажучи, він непоганий хлопець, але на кілька років собі уже намотав".

Народний депутат з Блоку Петра Порошенка переконаний, що прокуратура бездіяльна через те, що обласного прокурора туди посадив керівник обласної "Батьківщини" Валерій Дубіль. Він же посадив у свої крісла і першого заступника міського голови та секретаря міської ради. Ще раніше Владислав Атрошенко заявляв про свій намір балотуватися проти Дубіля по 205 виборчому округу, але той іти по округу передумав і пішов у списку "Батьківщини".

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Владислав Атрошенко, вибори- 2014, тарифи, Ялівщина, Валерій Дубіль, Блок Петра Порошенка, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
От і Сіверщина продалася ригоАналам
avatar
2
От що значить у штабі Атрошенка-Куліча Вася працює, статті почав нормальні писати. А то все злочинець-злочинець))))
avatar
3
малошановні аноніми, ви, як завжди, брешете - злочинцем я називав іншого кандидата. І не тільки я, але й міліція. Це по-перше. А по-друге, а що вам не подобається у викладі матеріалу? Чи може ви ЗА тарифи водоканалу Шкіня- Соколова, за розграбування Демарку і Домобудівника? А, вам не подобається атрошенкова критика Дубіля? Ну, так і скажіть...
avatar