реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Завозимо більше -- чужі економіки підтримуємо

У січні–травні 2010р. експорт товарів становив 117,8 млн.дол.США, що на 10,8% більше, ніж у січні–травні 2009р., імпорт – відповідно, 128,6 млн.дол.США та на 26,8% більше. Від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 10,8 млн.дол.США -- повідомило "Сіверщину" обласне управління статистики.
Партнерами підприємств та організацій області були 97 країн світу (з них 26 країн ЄС).

Товари з області експортувалися до 73 країн світу. Значні експортні поставки здійснювалися до Російської Федерації, Білорусі, Туреччини, Казахстану, Румунії, Молдови, Португалії, Азербайджану, Польщі, Грузії, Узбекистану та Італії. На ці країни припадало 73,7% експорту товарів області.

Основу експорту формували вироби з паперу та картону, зернові культури, готові харчові продукти, текстиль та вироби з нього, деревина й вироби з неї, молоко та молочні продукти, взуття, полімерні матеріали, пластмаси, котли, машини, апарати й механічні пристрої, наземні транспортні засоби, крім залізничних.

Товари в область надходили із 68 країн світу, вагома частка (72,6%) – з Російської Федерації, Німеччини, Білорусі, Бразілії, Італії, Індії, Литви, Бельгії, Сполученого Королівства, Нідерландів та Малаві.

У структурі імпорту переважали готові харчові продукти, полімерні матеріали, пластмаси та каучук, папір та картон, добрива, текстиль та вироби з нього, продукти рослинного походження, вироби з чорних металів, котли, машини, апарати й механічні пристрої.




Теги:економіка, експорт, імпорт, Чернігівська область, статистика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar