реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

...Зате яйця по 17 гривень!

В лютому 2020 року міністр оборони Загороднюк, розказуючи про внутрішній аудит МО, зробив фатальну помилку: замість того, щоб облити корупційним брудом свого попередника, він почав практично його вигороджувати - аудит не виявив значних корупційних складових і взагалі висновки мають робити відповідні органи... За що і поплатився: на початку березня Зеленський звільнив Загороднюка з посади.

Ще за тиждень до цього міністр був впевнений, що він на своєму місці і не має з президентом ніяких критичних розбіжностей в питаннях безпеки країни. Може воно так і було, але що, важко було Свинарчуків звинуватити в корупційних оборудках, кинувши при цьому тінь підозри і на Полторака, а саме головне, на Порошенка... Питався ж Зеленський на стадіоні: коли ви вже наїстеся, а тут, виявляється, ніхто особливо і не їв бюджетні кошти.

До речі, під час другої світової війни Великобританія через підставні фірми купляла в Німеччині запчастини до своєї військової техніки. І нічого. Не було у них на Вінстона Черчілля свого Зеленського. Тому і галасу не було. Якось так, одначе...

Останнє: боротьба Зеленського з корупцією в МО за часів Порошенка привела до розкриття схем поставок запчастин з Росії, допомагала ФСБ виявити своїх "заробітчан" на торгівлі зброєю, вочевидь, з кримінальними для них наслідками.

А ось яйця по 17 грн. і безліч інших зловживань в системі закупок вже за нинішнього президента чомусь не заслуговують його уваги. Це ж не клістрони, які ніде, крім Росії не виробляють, а звичайні яйця. Чого перейматися?...

Олександр ХОЛОДНЮК



Теги:Міністерство оборони, Резніков, команда ЗЕ, Загороднюк, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar