реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Кожна шоста сім'я Чернігівщини живе в одній кімнаті

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, абсолютна більшість сімей області (97,2%) має окреме житло (в Україні – 94%), у той же час 2,5% мешкають у гуртожитках, 0,3% – у комунальній квартирі.

У власному житлі проживають 95,2% домогосподарств, у державному – 1,3%, у відомчому – 0,4%, винаймає житло у фізичних осіб – 3,1%.

Більше третини домогосподарств (38,2%) мешкає у двох кімнатах, третина – у трьох, майже кожне шосте – в одній кімнаті, 11,2% – у чотирьох і більше кімнатах.

Суттєва частка домогосподарств (70,4%) області забезпечені житловою площею понад необхідну санітарну норму – 13,65м2 на одну особу.

Розподіл домогосподарств за ступенем комфортності житла показав, що централізованим газопостачанням користується три чверті домогосподарств області, балонним газом – кожне шосте. Індивідуальною системою опалення обладнане житло 41,9% сімей, центральним опаленням – 29,8%. Водопровід має 64,4% сімей, каналізацію – 62,8%, гаряче водопостачання (централізоване або автономне) чи газову колонку – 54,6%.

Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:домогосподарства, статистика, Чернігівщина, умови проживання


Читайте також



Коментарі (0)
avatar