реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Запевняю: американці вчитимуться в українців!"

Мій співрозмовник – американский експерт з розвідки та боротьби з тероризмом Малкольм Ненс – двадцять років прослужив у ВМС США як фахівець з військового шифрування, брав участь у численних антитерористичних, розвідувальних і бойових операціях. Тренував морських піхотинців та пілотів з мистецтва виживання. Був залучений до бойових дій у різних країнах Близького Сходу, Африки, Балкан. А у 2022 році служив як іноземний легіонер на Сході України. Сьогодні керує аналітичним центром боротьби з тероризмом, є членом консультативної ради директорів Міжнародного музею шпигунства у Вашингтоні.

Тут невеликі витяги з інтерв'ю.

«Я зрозумів, що в Україні – найкращі заправки у світі, бо це не просто заправки. Це магазини, мініресторани... Пам’ятаю, як уперше заїхав на Socar – а там ціла стіна заставлена алкоголем. Отже, перший мій висновок був такий. Просування російських військ зайняло б значно більше часу, а не два тижні. Чому? Бо вони всі будуть п’яні в дупу. Заправлятимуться на кожному перехресті і крастимуть спиртне. Потім спатимуть без задніх ніг, і спецназ, партизани перерізатимуть їм горлянки».

«Я був єдиною людиною, яка сказала на американському телебаченні до початку війни: Росія програє».

«Мій командир – легіонер з польського спецназу, навдивовижу сміливий чоловік, перше питання, яке він нам усім поставив: «Чи готові ви померти за Україну?»
– І яка була ваша відповідь?
– Ось чому я тут. Але спочатку я змушу інших померти – по той бік фронту».

«Свій 61-й день народження я провів у контрнаступі під Куп’янськом – 20 вересня 2022 року».

«Я з’явився на телеканалі MSNBC, на якому протягом семи років виступав як експерт, у повному спорядженні, зі зброєю. Падав сніг, якраз тривав повітряний наліт. А я кажу в телекамеру: «Я пішов з MSNBC і вступив до Міжнародного легіону. Я тут, щоб воювати й захищати Україну».

«Я зняв на відео, як артилерія б’є росіян під час Харківського контрнаступу, зі своїм коментарем і виклав у Твіттері. За кілька днів це крутили по російському державному телебаченню протягом двох тижнів удень і вночі: «Чорні офіцери НАТО спланували контрнаступ. Ось один із них. Він керував контрнаступом українських військ».

«Мене вважали в Росії за американського шпигуна, який звозить в Україну легіонерів з усього світу».

«Українська стратегія полягала в тому, щоб дозволити Росії просто покласти їхні голови на ковадло, а тоді вибити їм мізки. Коли ви вибиваєте їм мізки, відходите на один метр. Ви виснажуєте їхні сили, щоб у них створювалося враження прогресу, але потім у них настає безлад. Я бачив, як це ставалося чотири рази. І щоразу, коли в ЗМІ кажуть: «О, Росія перемагає», – я вважаю якраз навпаки: це перемога України, адже Росія втратила 100 тис. осіб за рік, пройшовши від трьох до п’яти кілометрів. Яка російська перемога – ви що, з глузду з’їхали?!»

«Україні потрібно поповнювати особовий склад, ми це знаємо. Гадаю, слід знизити призовний вік – з 25 років до 21. Це дасть вам ще пів мільйона людей, але вам також знадобляться зброя та боєприпаси».
«Я хочу захищати вашу країну, тому що ви хороші люди. У вас є серце, і вас не перемогти! Українська армія, коли ця війна закінчиться, тренуватиме всі армії в Європі та США. Без питань»

«У Білому домі є люди, які думають, що це все ще холодна війна… Тут дехто каже, що Росія нападе, якщо ми зробимо це чи це. А я кажу, що це вже зробили, і вона не напала. Про яку ескалацію ви говорите? Що вони можуть ще зробити? Вторгнутися в Україну? Якою може бути ще більша ескалація? Погрожувати Лондону? Ну, на таке не варто й зважати».

«Завдяки F-16 ви можете простягнути свою ППО далеко за межі російських кордонів. Тож F-16 змінять ситуацію».

«Мені подобається спостерігати, як Україна просто знищує Чорноморський флот росіян. Тепер у них немає кораблів. Наступний крок – полювати безпілотними апаратами на підводні човни, і, запевняю вас, у США братимуть в українців уроки».

Володимир ІЛЬЧЕНКО



Теги:Чорноморський флот, широка війна, Володимир Ільченко, Україна - США, ЗСУ


Читайте також






Коментарі (0)
avatar