реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Замурований єрусалимський Патріарх

Як відомо, Патріарх Єрусалимський Іриней кілька років тому за брехливим звинуваченням в продажу церковного готелю властям міста Синодом Єрусалимського патріархату бул позбавлений свого патріаршого достоїнства.
Доступ до нього із будинку патріархії закладений цегляною стіною, залишено лише вікно з решіткою. Патріарх знаходиться в маленькій келії, до якої примикає невелика церковка. В ній він регулярно здійснює богослужіння. Є також дворик розміром приблизно 3 х 4 м, огороджений стіною. Над патріаршою келією проживає арабська сім'я, яка регулярно спускає Патріарху на вірьовці їжу.

Незважаючи на ці складні умови, автор цих рядків мав можливість через вікно квартири арабів поспілкуватися із заарештованим Патріархом, який непогано говорить по-російськи. Патріарх Іриней розказав про справжні причини позбавлення його сану і ізоляції. Головна причина в намаганні Іринея навести канонічний порядок і дисципліну в середовищі монашествуючих – членів Свято-Гробського братства. Отримавши інформацію про конкретні випадки порушення монаших клятв, наявності серед монашествуючих осіб нетрадиційної орієнтації, Патріарх став проводити розслідування. Трьох порушників він видалив від храму Гробу Господнього, слідство продовжилось. Винні стали звертатися зі скаргами на Патріарха, звинувачуючи його в злочинах проти церковної власності.

Запам'ятались слова Патріарха Іринея про те, що головний винуватець настільки жорстоких репресій проти нього – тодішній глава ОВЦС МП митрополит Кіріл. Саме він переговорив з предстоятелями православних помісних церков і переконав їх підтримати і санкціонувати зняття Іринея.Портал- кредо Варто додати, що сьогодні Кіріл - патріарх московський.




Теги:московський патріарх, Єрусалим, патріарх Кіріл


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Величайшие распри производят меньше преступлений, чем фанатизм.
avatar