реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Московський патріарх злякався українського прапора

Луганський міський виконавчий комітет заборонив проводити 14 і 15 вересня будь-які акції, крім тих, які пов'язані з приїздом до міста глави Російської православної церкви Кирила. Таким чином, заборонено серед іншого і розгортати український прапор, що хотіли зробити представники Української народної партії.
За словами голови обласної організації УНП Валентина Ткалича, в той же час студентів вузів "змушують йти на" Кирилівські молебні "під загрозою виключення, зокрема, це стосується студентів Східноукраїнського національного університету імені Даля".

Відповідно до 39-ї статті Конституції України, зазначив Ткалич, заборонити проведення мирних зібрань громадян можна лише за рішенням суду.

"Таким чином, міськвиконком перевищив свої повноваження, прийнявши таке рішення", - сказав політик. Він підкреслив, що зараз готує звернення в прокуратуру з приводу рішення міськвиконкому.

Нагадаємо, на початку вересня луганська УНП офіційно повідомила міську владу, що 15 вересня розгорне найбільший прапор України біля пам'ятника Тарасу Шевченку в обласному центрі. На цей же час було заплановано захід за участю предстоятеля РПЦ.

Саме цей прапор України члени "Молодих регіонів" намагалися знищити 20 серпня в Харкові.

В УНП зазначили, що 12 вересня додому до організаторів розгортання державного прапора приходила міліція поговорити з приводу акції.

За словами Ткалича, 12 вересня, співробітники міліції приїжджали додому до нього і до опозиціонера, активіста ГО "Луганці" Сергія Коноваленка "з метою дізнатися, чи не будуть вони влаштовувати бійку під час приїзду до Луганська патріарха Кирила".

"Ми відповіли, що не збираємося Ми лише хочемо розгорнути найбільший державний прапор", - сказав Ткалич.

Він також зазначив, що виникли проблеми з місцем проведення акції.

"У мерії нам сказали, що площа перед пам'ятником Шевченка може бути оточена. Тому доведеться вибрати інше місце для розгортання прапора. Ми ще не знаємо, або розгорнемо його перед українським драмтеатром, або будемо прориватися через кордон міліціонерів", - сказав Ткалич.
ТСН



Теги:московський патріарх, УНП, Луганськ, український прапор, патріарх Кіріл


Читайте також



Коментарі (0)
avatar