реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Залізобетонні конструкції: класифікація та особливості

У сучасному світі існує велика кількість різних будівельних матеріалів, які активно використовують під час створення будь-яких об'єктів. Одним із найстаріших видів матеріалів є залізобетонні вироби, які відрізняються своєю простотою у використанні.

Слід зазначити, що залізобетонні вироби тільки починають набирати своєї популярності. Адже більшість кваліфікованих фахівців з будівельних компаній воліють працювати з альтернативними матеріалами.

Класифікація залізобетонних конструкцій

На сучасному ринку представлений широкий асортимент різних залізобетонних конструкцій. Ці вироби класифікують на категорії за певними характеристиками та особливостями. Можна виділити найзатребуваніші види залізобетонних виробів, а саме:

  • Блок для фундаменту. Його використовують для того, щоб підготувати основу під майбутню конструкцію. Ці блоки мають досить великі розміри, що дозволяє значно скоротити термін встановлення основи.
  • Плити перекриття. Їх використовують для того, щоби встановлювати між поверхами. Цей вид залізобетонних виробів вирізняється високими показниками міцності. За допомогою плит, що перекривають, у конструкції збільшується стійкість.
  • Плити для доріг. Цей тип залізобетонних виробів виготовляється за особливими технологіями. До виробництва цього виробу виставляються дуже суворі вимоги. Дорожні плити використовують для створення посадкових смуг в аеропортах та автомобільних магістралей.
  • Кільця бетонні. Їх використовують для того, щоб встановлювати ізольовані колодязі для газопровідної, водовідвідної, водопровідної та інших систем.
  • Панель залізобетонна. Цей виріб використовують як частину конструкції стіни. Вони є незамінним конструкційним елементом під час будівництва багатоповерхових, промислових та офісних приміщень.

До залізобетонних конструкцій також можна віднести сходові марші. Цей вид виробів виробляють згідно з державними стандартами. Завдяки особливостям виготовлення, сходові марші можна встановлювати не лише всередині споруд, а й на зовнішній стороні.

Головні особливості залізобетонних конструкцій

Залізобетонні вироби мають свої відмінні риси, які можна сміливо назвати достоїнствами цих матеріалів. Серед переваг залізобетонних конструкцій можна виділити кілька основних, а саме: тривалий експлуатаційний термін; стійкість до ультрафіолетових променів; універсальність; високий показник міцності; вогнетривкість.

У деяких видах залізобетонних виробів додатково використовується арматура, яка значно збільшує міцність конструкції, а також знижує загальну масу деталі.




Теги:залізобетон, залізобетонні конструкції, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar