реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Автобусна зупинка

Маленький позитив- певна надія!

Село Горбів. Автобусна зупинка. Зроблена якісно, бо вистояла більше 50 років.

Так дивно пригадувати, як після "відкриття" ще впродовж кількох років дід Василь Сазонець приглядав за сим дорожньо - експлуатаційним об'єктом транспортного сполучення.

Пам'ятаю, як щоранку дід прибирав купи налузганого насіння, полишеного юними ентузіастами в процесі спостереження за нічними зірками, а по весні пропускав рівчачки, рятуючи від затоплення квітневими водами.
Час все змінює. Дід Василь помер, залишивши на вічну згадку селу після себе будинок, який в 30- ті залишався найпомітнішим за архітектурною зовнішністю серед селянських будівель, а транспортна контора в районі, мабуть, вже не мала коштів на оплату праці "наглядача".

В підсумку, від 80- х автобусна зупинка не мала господарів. Все руйнувалось, спалювалось, забруднювалось.
Та, власне, ніхто в селі не приглядав за " будкою" , рівно як і геть мало кому вона прислуговувала. Тому, що автобуси перетворювалися на явище ситуативне та ненадійне.

І ось сьогодні я побачив, що новий молодий очільник громади( а кажуть,що хлопець зовсім молодий!) вирішив взятися за наведення порядку на просторі 3 сіл, якими йому випало опікуватися. І то добре, що вже й бур'ян скошують, і від верболозу звільняють локації з покинутими будівлями, а віднедавна ще й забуту зупинку хочуть зробити приємною на вигляд!

Борис ДОМОЦЬКИЙ



Теги:Горбове, Борис Домоцький, автобусне сполучення, Новгород- Сіверська ОТГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar