реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Закритість породжує корупцію

Міністерство охорони здоров’я всіма можливими способами приховує реальну інформацію про держзакупівлі ліків, тому що в ній панує надкорупція. Про це заявив під час спілкування із журналістами народний депутат від фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль під час візиту у рідне для нього місто Прилуки.

За його словами, прийшов час оцінки дій Міністерства охорони здоров’я у сфері держзакупівель.
«На кожній сторінці акту аудиту Рахунковою палатою закупівель ліків і препаратів медичного призначення за бюджетні кошти присутня фраза: «Міністерство охорони здоров’я пояснень не надало. І це вже багато про що говорить», – зауважив парламентар.

Він також зауважив, що до сьогодні договори Міністерства з міжнародними організаціями про державну закупівлю ліків «припадають пилом на полиці під грифом «секретно».

«Окрім того, влада намагається всіма способами убезпечити себе від викриття схем: «22 серпня, напередодні Дня прапора, колегія Рахункової палати проведе розширене засідання. Кращої дати не можна було вигадати – напередодні державних свят, у найспекотніший місяць літа, коли всі у відпустках. Та «Батьківщина» не допустить приховування даних. Люди мають знати, куди діваються мільярди їхніх грошей, і хто несе відповідальність за здоров’я і життя українців!»

Гострі дискусії між народним депутатом Валерієм Дубілем, який має медичну освіту фельдшера-акушера і працював фельдшером у Прилуках, та виконуючою обов’язки міністра охорони здоров’я Уляною Супрун тривають уже давно. Так, зокрема, між ними відбувся обмін відкритими листами.

Очільниця міністерства у відповіді народному депутату зазначила: «Насамперед ми продовжили цикл розробки публічної політики, який розпочала Стратегічна дорадча група при Міністерстві охорони здоров’я з залученням лікарів, пацієнтських спільнот, громадських об’єднань, спеціалістів ВООЗ ще у 2014-му році. Участь у роботі цієї групи брав і Павло Ковтонюк, який зараз є заступником міністра охорони здоров’я. За результатами роботи групи опублікували стратегію — “зелену книгу” реформи медицини, про необхідність якої для кожної реформи Ви справедливо зазначили. Уже в каденцію нашої команди у міністерстві разом з міжнародною професійною спільнотою ми розробили “білу книгу” рішень: Концепцію реформування фінансування системи охорони здоров’я. Вона була ухвалена Урядом після стратегічного міжвідомчого форуму у листопаді 2016-го року».
"Голос України"



Теги:держзакупівлі, Уляна Супрун, Валерій Дубіль, медична реформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar