реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Закон про олігархів знаходиться в руках Коломойського

Цей закон Ігор Валерійович може визнати вигідним для себе, і тоді його прийме Рада і ніякого розпуску парламенту не буде

Отже, закон про олігархів внесено в Раду. Там немає нічого про антимонопольне законодавство чи про лобізм.

Якщо коротко - олігарх це той, у кого є 75 млн доларів, є причетність до фінансування партій чи мітингів і є зв‘язок зі ЗМІ (величина ЗМІ не має значення) - все це пишу на основі заяви голови фракції "Голос", який описав цей документ.

Варіантів розвитку подій є аж два. Перший - закон в Раді провалюють, Раду розпускають і у нас нові вибори. Вірогідність сценарію дуже висока, бо Дамоклів меч висітиме над більшістю впливових стейкхолдерів Ради.

Другий варіант - Рада голосує. Як це можливо? У Зеленського традиційно є 207-209 голосів власної фракції. Зараз точно зрозуміло, що не проголосує "Голос" (як мінімум тому, що під «олігархат» підпадає Фіала), не голосуватиме "ЄС" (Порошенко), не дасть голосів ОПЗЖ та "Батьківщина". "Довіра" - під великим питанням, адже Веревський не може не розуміти, що навіть, якщо він не ввійде в перший список олігархів, то має всі шанси з‘явитися у наступному.

Єдина людина, яка не мала б переживати за цей закон - Ігор Коломойський, бо йому нема що втрачати, як би це дивно не звучало. І навіть більше, цей закон покаже Заходу, що Зеленський бореться з Коломойським, який офіційно визнаний олігархом. Простіше кажучи, від статусу олігарха його життя не зміниться на гірше, а перед Заходом влада буде рапортувати про наведення порядку і встановлення нових правил гри.

Тому, як би це дивно не звучало, але закон про олігархат зараз знаходиться в руках Коломойського.

Вадим ДЕНИСЕНКО



Теги:Коломойський, команда ЗЕ, Вадим Денисенко, олігархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar