реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Коломойському можна все

Коломойському можна все. Його сліпу жадобу наживи не зупиняє навіть війна.

У 2015 році, коли держава вирішила замінити менеджера ДК "Укрнафта" , гендиректор від Коломойського вирішив терміново віддати тисячі тон нафти фірмам Коломойського, які називають «група Система». Причому нафта була передана без оплати і на суму понад 10 млрд грн.,-Бігус-інфо. Саме у цій справі днями Коломойського допитували у НАБУ.

Ця кримінальна справа НАБУ стала винятком з правил.

Але олігарх не громадянин продовжує демонструвати оптимізм, -є підстави – ще у квітні 2020 року Укрнафта підписала мирові угоди з його 5-ма компаніями, яким у 2015 році безоплатно передала сиру нафту на 7,6 мільярди. За оцінками Еnkorr, "Укрнафта" відмовилася від вимог на близько 1,74 млрд грн відсотків та інфляційних.

Після 2019 року, коли олігарх повернувся з Ізраїлю до України, він регулярно отримує рішення на свою користь в судах, та контракти від держави.

Найбільш корупційні рішення на користь Коломойського, за кілька місяців після перемоги Зеленського на виборах:

• Суд скасував 60 млн грн податкового боргу МАУ, якою володіє Коломойський
• Суд пробачив "Укртатнафті", нафтогазовій компанії Коломойського, штраф на 1 млрд грн, а НПК «Галичина», якою володіє олігарх, - штраф на 326.9 млн грн
• Колишній голова “Укртранснафти” з групи “Приват” Лазорко завдав збитків державі на 456 млн грн знятий з розшуку.
• Суд підтвердив скасування кредиторських вимог «Дніпроавіа» Коломойського перед "Приватбанком" на 1,5 млрд грн
• Суд зняв арешт з 415 нерухомих об'єктів "Приватофіс"
• 04.11.2019 - Північний апеляційний госпсуд Києва “списав” з Коломойського борг "ПриватБанку" на 7,5 мільярда грн.
• Спеціальною поправкою до закону восени 2019 р. компанії Коломойського дозволили імпорт електроенергії з Росії, що призвело до збитків української енергосистеми.
• 17 червня 2020 р "Укрнафта" продала 260 000 тон нафти компаніям Коломойського за ціною $18/барель. Тим часом ринкова вартість була $40/бар. Втрати Укрнафти 1,3 млрд грн.
• У червні 2020 року стало відомо - "Центренерго" перетворилося з прибуткового підприємства у збиткове, як тільки його почав контролювати Коломойський. За 2019 рік Фонд держмайна оцінює чистий прибуток "Центренерго" мінус 2 млрд грн., а у 2017 році "Центренерго" мало чистий прибуток до 1 млрд 891,063 млн грн.
• У травні 2020 року стало відомо, що стратегічне підприємство - Аульську хлорпереливну станцію - викупили за 30 млн грн в інтересах хімпідприємства "Дніпроазот" з орбіти олігарха.
Вершиною абсурду стали два незалежних позови до Господарського суду Києва, де Коломойський і Боголюбов оскаржують процедуру націоналізації пограбованого ними "Приватбанку".
• В середині вересня 2022р стало відомо, що фірма ТОВка бізнес-партнера олігарха несподівано виграла тендер на 154 млн грн в державній "Укрзалізниці" на ремонт вагонів, хоч і не мала відповідного досвіду.
• Наприкінці квітня 2022 р державна "Укрнафта" у збиток собі продала структурам олігарха автогаз за ціною удвічі нижче ринкової. При цьому державна компанія втратила більше 300 млн грн.

Зеленський і його соратники могли бути причетними до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським, - повідомляє "Слідство.Інфо".

В останній відпустці у січні 2022 року Зеленський відпочиває у Буковелі в готелі Radisson Blu Resort Bukovel, на п'ятому поверсі, де розмістився разом з Коломойським.

А какая разніца хуже не буде, хоть поржом.

Зиновій ГУЗАР



Теги:олігархат, команда ЗЕ, мародери, Зиновій Гузар, Коломойський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar