реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Заклопотаним "патріотам" про прапор

Ще 24 жовтня 2016 року в малій залі Ніжинської міської ради відбулось чергове засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.

Щербак О.В., голова комісії, повідомив про факт публічної наруги над Державним Прапором України по вул. Московській (ТОВ «Просвітньо-виробничо-комерційна фірма «Сяйво»») та по вул. Льва Толстого ( вивішено жовто-блакитний прапор-ред.).

Ухвалили: направити звернення до керівника Ніжинської місцевої прокуратури Лабадіна І.О., Генерального прокурора України Луценка Ю.В., Голови Служби безпеки України Грицака В.С., начальника Управління Служби безпеки України в Чернігівській області Довженка О.І. щодо факту публічної наруги над Державним Прапором України та притягнення винних осіб до відповідальності ( витяг з протоколу №33 від 24.10.2016).

http://www.nizhynrada.org/news/2131/vdbulos-chergove-zasdannya-postyno-koms-msko-radi-po-zakonnost.html

З відповіді відомого в Україні та за її межами публіциста, громадського діяча, лідера Всеукраїнської політичної партії «Братство» Дмитра Корчинського під час інтернет-конференції на «Високому Валі», м.Чернігів, 04.08.2009.)

Дмитре! В м. Ніжин по вул. Московській на території приватної просвітницької фірми “Сяйво”, де керівником є Шкурко Микола Пантилійович, біля 7(семи) років на високій шпилі майоріє жовто-блакитний прапор, але жовтим вгору, синім вниз. Хотів би знати, чи є це законним, адже ця символіка може асоціюватися з державним прапором України, хотів би почути Вашу оцінку, як досвідченого журналіста.

Мабуть, цей Ваш Микола Пантелійович є прихильником концепції УНР або любить геральдику. Геральдично вірним є саме жовто-блакитний прапор. Натомість, нинішнє розташування кольорів було вперше використане бандерівською ОУН.

Микола ШКУРКО,
директор благодійного фонду “Ніжен”



Теги:Микола Шкурко, фірма Сяйво, УНР, Ніжин, жовто- блакитний прапор, Дмитро Корчинський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar