реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У гості до сябрів

Гомельський економічний форум не обійшовся без чернігівців

Гомельський економічний форум та XI міжнародна універсальна виставка-ярмарка «Весна в Гомелі», які організувала Гомельська торгово-промислова палата, пройшов за участю делегації з Чернігівщини.
Про свої враження розповідає учасник виставки Микола Шкурко, керівник просвітньо-виробничої комерційної фірми «Сяйво» (Ніжин).

— Цікаво було порівняти промисловий та аграрний розвиток Гомельської та Чернігівської областей. І хоча кліматичні умови та аграрний потенціал у нас кращий, ми все ж таки порівняно із білоруськими сусідами пасемо задніх. Це видно, навіть коли заїдеш у місто: тут працюють виробництва, саме місто чисте та впорядковане — відремонтовані фасади, невеличка кількість рекламних стендів. Складається враження, що ти потрапив не до країни-сусіда, вихідця із СРСР, а до члена ЄС.
Зустріч пройшла досить плідно, зокрема відбулися переговори із підприємствами зернового, лако-фарбового напряму, з якими можлива співпраця нашої фірми «Сяйво». Перші контакти є.
Ставлення до нас було добросусідське, адже частенько контактуємо. Хотілося б відзначити підтримку бізнесу з боку влади. У нас же — все не так, згадаймо ту ж історію з горезвісним ПДВ, коли через неможливість наповнити держбюджет фактично здійснили експропріацію коштів.
Білоруси заздрять нашим потенційним можливостям в агропромисловому господарстві, корисним копалинам, та й енергоресурси. Потрібно мати на увазі ту дешеву нафту та газ, що надходила до Білорусі із Росії, нині це припинилося, але ж вони це сповна використали!

Олександр ЯСЕНЧУК




Теги:фірма Сяйво, Микола Шкурко, Гомель, Ніжин, Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar