реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Захистимо українську мову – збережемо державу!

Чернігівська обласна організація ВО «Свобода» у рамках акції «Захистимо українську мову – збережемо державу» звернулася до депутатів Чернігівської обласної ради, Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької та інших міських та районних рад, більшість у яких становлять представники БЮТу, Нашої України та УНП, із закликом скликати позачергові сесії та прийняти звернення до Президента України та Верховної Ради України з метою не допустити розгляду та прийняття законопроекту № 1015-3 "Про мови в Україні", запропонованого представниками п’ятої колони в Україні: Партії регіонів, Комуністичної партії та "Блоку Литвина". Даний Закон у разі прийняття фактично продовжить тоталітарну традицію Російської імперії, а згодом і СРСР у цілеспрямованому знищуванні всього українського.

Як зазначив голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Андрій Міщенко: «Зруйновану мародерами економіку можна відновити, а втративши мову – втратимо духовність, державу і свою національну ідентичність.»

3 жовтня в місті Прилуки відбувся захід з метою інформування прилуцької громади про суть та загрози даного Закону. У цей час відбувалось розповсюдження партійної преси, символіки та листівок із текстом звернення до депутатів Прилуцької міської та районної рад. Дана акція викликала ажіотаж серед громади та схвальні відгуки у прилучан.

Член комітету Прилуцької міської партійної організації ВО «Свобода» Василь Лупов в центрі міста біля пам’ятника Т. Шевченку зачитав перед громадою та представниками ЗМІ текст звернення до депутатів Прилуцької міської ради. Далі наводимо текст звернення повністю:
«Прилуцька міська організація ВО "Свобода" переконана, що зареєстрований у Верховній Раді України законопроект № 1015-3 "Про мови в Україні" спрямований на знищення української мови – скарбниці українського духу. Відтак, прийняття цього документа призведе до руйнації Української держави.

Проект закону, запропонований народними депутатами від Партії регіонів, Комуністичної партії та "Блоку Литвина", фактично продовжує тоталітарну традицію Російської імперії, а згодом і СРСР у цілеспрямованому знищуванні всього українського.
Вважаємо недопустимим, ганебним та аморальним те, що ці злочинні наміри здійснюються під прикриттям починань привести українське мовне законодавство у відповідність до Європейської хартії регіональних мов. Відомо, проте, куди веде дорога, вимощена подібними "благими" намірами. Адже предметом особливої турботи у згаданому законопроекті стала не українська, а російська мова.

Нагадуємо авторам законопроекту та їх покровителям, що нині в Українській Державі не російська, а саме українська мова потребує захисту та дбайливого ставлення. Адже досі не зарубцювалися рани історичної пам’яті українців, завдані Емським та Валуєвським указами царської Росії.
Вважаємо, що запропонований правлячою більшістю в українському парламенті законопроект "Про мови в Україні" може стати детонатором неконтрольованих та деструктивних процесів в українському суспільстві і, врешті, призведе до розколу Української Держави.

Тому, вболіваючи за материнську мову, звертаємось до Вас, депутатів Прилуцької міської ради, більшість, якої складають представники БЮТу та Нашої України, скликати позачергову сесію та поставити на голосування звернення з вимогою до вищого законодавчого органу нашої держави – Верховної Ради України - не допустити розгляду законопроекту № 1015-3 "Про мови в Україні". Звернення з вимогою до Президента незалежної держави – України – вжити усіх заходів, аби припинити антиукраїнський шабаш правлячої коаліції, яка намагається змінити мовне законодавство, запроваджене найвищим Законом держави – Конституцією! Звертаємося до кожного українця, до кожного громадянина держави Україна – захистімо найбільше багатство нашого народу – рідну мову.»

4 жовтня продовження акції відбудеться у Чернігові, Ніжині та інших районних центрах з проведенням флеш-мобів, інформаційно-просвітницьких заходів, збором підписів.

Лариса ЛАВРЕНЧУК




Теги:українська мова, Прилуки, А.Міщенко, Л.Лавренчук, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar