реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Захід нам допоможе

21 березня в приміщенні Центру UA відбулася зустріч громадських активістів з канадським парламентарієм Бобом Декартом. Зустріч була присвячена темі майбутніх парламентських виборів в Україні, зокрема – питанню дотримання чесності і прозорості виборчого процесу.

На зустрічі були присутні Олег Рибачук – керівник Центру ЮА, Стефан Романів – генеральний секретар Світового Конгресу Українців, голова Організації Українських Націоналістів (бандерівців), Олексій Кляшторний, Сергій Неділько – ГПО «Українська справа», Богдан Оніщук – представник Конгресу українців Канади, Віктор Таран – директор Центру політичних студій та аналітики, Ольга Айвазовська – керівник мережі «Опора», представники Комітету виборців України, руху «Чесно» тощо.

Спершу поважний гість подякував за запрошення і наголосив, що під час своєї політичної діяльності в Канаді неодноразово стикався з українцями з емігрантського середовища і характеризує їх з найкращого боку. Сенатор відзначив, що на попередніх виборах, які відбувались в Україні, Канада відрядила найчисельніший контингент спостерігачів і планує це зробити й цього року.

Декарт також відзначив, що його країна займає жорстку позицію щодо дій української влади в її ставленні до політичної опозиції та згортанні демократичних процесів. Канада намагатиметься робити все, аби вибори в Україні відбулися прозоро і чесно, додав сенатор.

Стефан Романів в свою чергу подякував Декарту за ту увагу і підтримку, яку надає Канада українцям. Романів висловив сподівання, що країна кленового листка зможе подати приклад іншим державам щодо підтримки тих демократичних процесів в Україні, які ще не змогла загасити влада, подати приклад небайдужості до нашої держави.

«Ми закликаємо іноземних спостерігачів бути пильними не лише під час голосування, але й слідкувати за процесом підрахунку голосів, підписання протоколів, передачі бюлетенів в окружні комісії та ЦВК. Тоді буде шанс, що Україна отримає справжні, а не підтасовані результати виборів», - наголосив С.Романів.

Сергій Багряний, УІС





Коментарі (0)
avatar