реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Заява Шевченківського комітету: так лауреати чи ні?

Після скандалу, коли вперше за 62 роки її існування не було оголошено лауреатів Національної Шевченківської премії, на другий день після дня народження Шевченка появилася заява цього комітету, знеславленого його головою Юрієм Макаровим.

Заява Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка

Комітет, керуючись відповідним порядком, 15 лютого 2023 року провів засідання та голосування, що визначило переможців у номінаціях “Література”, “Публіцистика, журналістика”, “Літературознавство і мистецтвознавство”, “Музичне мистецтво”, “Кіномистецтво”. За результатами конкурсу Комітет вчасно підготував і вніс Президентові України подання про присудження Національної премії та проєкт відповідного Указу Президента України.

Рішення Комітету за результатами третього туру оприлюднюємо на офіційному веб-сайті Комітету, відповідно до пункту 8 Положення.

КАЛИТКО Катерина Олександрівна, поетеса – за книгу поезій «Орден мовчальниць»
КОМПАНІЧЕНКО Тарас Вікторович, БЕРЕЖНЮК Максим Павлович, ДАНИЛЕЙКО Северин Володимирович, КРИСЬКО Ярослав Андрійович, ОХРІМЧУК Сергій Михайлович, виконавці гурту «Хорея Козацька» – за авдіоальбом «Пісні Української революції»
НАЗАРЕНКО Михайло Йосипович, літературознавець – за книгу «Крім «Кобзаря». Антологія української літератури. 1792-1883» у двох частинах
ПОРТНІКОВ Віталій Едуардович, журналіст – за публіцистичні статті та виступи останніх років
ЦІЛИК Ірина Андріївна, режисерка – за документальний фільм «Земля блакитна, ніби апельсин»

Оскільки Комітет, як тут пишуть, вчасно все зробив, то виходить, що невручення премії - заслуга офісу Президента.



Теги:Юрій Макаров, Шевченківська премія, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar