реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Загроза тоталітаризму в Україні

Саме з цих слів почали сьогодні прес-конференцію Голова Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олександр Кодола, Голова Чернігівської міської партійної організації ВО «Батьківщина» Олег Русін та депутат Чернігівської міської ради від ВО «Батьківщина» В’ячеслав Лебідь.
Зокрема, на початку прес-конференції Олександр Кодола зазначив, що влада, прийнявши рішення про арешт лідера опозиції Юлії Тимошенко, пішла на крайній захід, яким фактично оголошено війну опозиції і власному народу. Цим вона показала, що не зупиниться ні перед чим, щоб знищити своїх опонентів, здатних протистояти встановленню тоталітарного режиму в Україні. Саме тому в понеділок під стінами Печерського суду зібралося понад 10 000 мітингувальників на захист демократії та у підтримку Юлії Тимошенко.
Але влада, за підрахунками журналістів, зігнала туди ж біля 5 000 бійців внутрішніх військ. Для чого? Все дуже просто – вони залякують людей і застосовують проти них силу. Бійці спецпідрозділів прийшли не захищати людей, що проводили абсолютно законну акцію протесту, а навпаки – боротися з протестувальниками.
«Всі ті бійці, що присутні під Печерерським судом – це бійці внутрішніх військ. Їх призначення охороняти державні об’єкти, а не боротися з мирними демонстрантами», - сказав Вячеслав Лебідь, - «Якщо порівняти 2004 рік і тепер, то сталися значні зміни. В 2004 році бійці міліції і спецзагонів не йшли в атаку на людей. Всі сутички, чи хоча б взаємодію демонстрантів з міліцією, знімають камери, тому вони обмежують відкрите застосовування сили до людей. Але є один брудний факт, що красномовно свідчить про позицію так званих правоохоронців: коли спецзагонівці стоять в колонні навпроти людей так званим «ланцюжком», зчепивши руки, то бійці б'ють по ногам людей. Цього камери не можуть зафіксувати, але люди отримують досить болісні травми».
Чернігівська «Батьківщина» також розповіла, що отримала багато звернень від громадських діячів Чернігівщини з різними пропозиціями допомогти. Олег Русін: «Дехто висловлює свою готовність їхати до Києва, дехто пропонує допомогу у зборі підписів на протест дій влади і т. д.» Доповідачі також продемонстрували поннад 20 заяв від авторитетних людей області до судді Кірєєва з проханням звільнити Тимошенко з під арешту. В той же час прізвища цих людей не були названі журналістам, оскільки самі заявники висловили побоювання розправи від влади.
Олександр Кодола також сказав, що в області почалися перемовини щодо створення Комітету опору диктатурі Чернігівщині: «Вже проведені консультації з більшістю опозиційних сил, на черзі всі інші. Пропонувати об’єднуватися будемо всім демократичним силам, опозиціонерам, в тому числі і громадським організаціям. Я вважаю, що нам є навколо чого об’єднатися». Він також запевнив, що цей комітет буде утворено не декларативно на папері, а лише заради спільних і конкретних дій.
Олег Русін та Вячеслав Лебідь також повідомили, що вони почали роботу щодо скликання позачергової сесії Чернігівської міської ради для розгляду питання загрози диктатури в Україні. На сесії планується звернутися до всіх демократичних сил з закликом боротися з проявами диктатури та тоталітаризму.
Олександр Кодола наостанок сказав: «Сьогодні така сама ситуація, як і в 2004 році, коли треба переступити через зневіру, через апатію і стати за Україну! Разом ми зможемо захистити своє майбутнє і майбутнє своїх дітей! Тож друзі, єднаймось, бо в єднанні сила. Разом ми непереможні!».





Коментарі (0)
avatar