реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Загадкові маорі, загадкова Нова Зеландія...

Нова Зеландія була найвіддаленішою та найменш спокійною із провінцій Імперії - маорі, які свого часу прибули на ці острови колонізаторами та культуртрегерами, не мали надто великого бажання ділити свою прадавню здобич із іншими колонізаторами та культуртрегерами й тому кількість та жорстокість збройних конфліктів між британцями й тими, кого прийнято вважати корінним населенням обох островів, не може не вражати.

Маорі, зрештою, долучилися до казарменної родини британських народів й брали участь на боці Лондона в обох світових війнах й саме на них напоролися були німецькі десантники на Криті - намагання споконвічних ворогів атлантичної імперії, червоних росіян та червоних китайців перетягти їх на свій бік й створити маорійський націонал-визвольний рух не були успішними. Спроби розшифрувати та прочитати маорійську Традицію, використовуючи європейський сакральний інструментарій є надто вже поодинокими та не надто плідними й тому ніхто достеменно не скаже про що маорійські брахмани розмовляють із вулканами та із китами, що викинулися на берег.

Домаорійський період новозеландської історії є ще темнішим та майже табуйованим - принаймні, руїни концентричних міст у хащах, на які натрапили були німецькі експедиції-приблуди на початку минулого століття, так нікого й не зацікавили. Шкода.

Ігор СКРИПНИК



Теги:Ігор Скрипник, Британська імперія, Нова Зеландія, маорі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar