реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Заборонені квартири першого поверху

У Чернігові заборонено переобладнувати квартири, що виведені із житлового фонду, на перших поверхах житлових будинків під магазини продовольчих товарів та заклади громадського харчування. Як повідомив заступник міського голови Олександр Сердюк, відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Чернігівської міської ради.

Підставою рішення стали скарги мешканців будинків з продовольчими магазинами на перших поверхах на постійний шум, погану вентиляцію, захаращеність дворової території транспортом, що поставляє продукти.

Майже десятиліття триває процес переведення квартир із житлового фонду до нежитлового. Підприємці викуповують перші поверхи будинків, відкривають там магазини. Якщо раніше це, здебільшого, були магазини промислових товарів, то нині це продмаги. Хоча до магазинів продовольчих товарів є суворі вимоги — щодо звукоізоляції, висоти стелі, вентиляції приміщення. І колишні квартири цим вимогам не відповідають.

Рішення не стосується нового житла за тієї умови, що на початковому етапі будівництва підприємець повідомить про своє бажання влаштувати на першому поверсі продовольчий магазин, кафе чи ресторан. У такому випадку на етапі проектування та будівництва будуть дотримуватися усі вимоги




Теги:комунальне житло, міська рада, житловий фонд, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar