реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

За заявами прокурора до бюджету повернуто понад 100 тис. грн.

Київський апеляційний господарський суд 16.09.2014 підтвердив правильність позиції прокуратури області щодо необхідності повернення стягнутих коштів до бюджету.

Рішеннями господарських судів з відділу освіти Ріпкинської райдержадміністрації на користь одного з господарюючих суб'єктів стягнуто заборгованість за ніби-то виконані підрядні роботи з очищення системи каналізації шкіл Ріпкинського району.

Прокурорською перевіркою встановлено, що 18.01.2009 колишнім начальником відділу освіти райдержадміністрації було підписано акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, незважаючи на те, що останні на виконання укладених договорів не проводилися. Внаслідок таких неправомірних дій колишнього керівника відділу освіти бюджету завдано понад 100 тисяч гривень збитків. Протиправність дій злочинця доведено прокурором Ріпкинського району в ході розгляду кримінального провадження та підтверджено вироком Ріпкинського райсуду від 14.04.2014.

На відшкодування заподіяної шкоди прокуратурою області скеровано до суду 2 заяви про перегляд рішень господарського суду про стягнення коштів з відділу освіти Ріпкинської райдержадміністрації в сумі понад 100 тис. грн. за нововиявленими обставинами.

Завдяки активній позиції прокурора господарським судом області задоволено вимоги прокуратури області та скасовані постановлені в 2011 році судові рішення. Одне з цих рішень 16.09.2014 за апеляційною скаргою Товариства - підрядника переглянуто апеляційним судом та залишено в силі. Наразі вчиняються дії, спрямовані на стягнення вказаних коштів з рахунку господарюючого суб'єкта.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:прокуратура Чернігівської обалсті, Ріпки, Ріпкинська РДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar