реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

За новий автомобіль - 25 тисяч гривень транспортного податку

Власники новеньких автомобілів з потужним двигуном мають сплатити 25 тисяч гривень транспортного податку

Це стосується фізичних та юридичних осіб, а також нерезидентів, які зареєстрували в Україні легкові автомобілі. І йдеться про автомобілі «віком» до 5 років з об’ємом циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Про це повідомив "Сіверщину" відділ комунікацій Головного управління ДФС у Чернігівській області.

Як повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Андрій Шалигін, ставка податку становить 25 тисяч гривень на рік. Транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єкта оподаткування.

Юридичні особи самостійно станом на 1 січня звітного року обчислюють суму податку і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування відповідну декларацію. Такий податок сплачується у вигляді авансових внесків щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Якщо ж юридична особа протягом року придбає автомобіль, який підлягає оподаткуванню, їй необхідно подати декларацію протягом місяця з дня виникнення на нього права власності. Податок сплачується, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Фізичним особам податкові органи направляють повідомлення-рішення про сплату транспортного податку. Вони повинні його сплатити протягом 60 днів з дня вручення платіжного документу.

На Чернігівщині найбільше автівок, які оподатковуються, у Чернігові, Прилуках, Ніжині та Бахмачі.
Транспортний податок введений з початку цього року в рамках проведення податкової реформи (стаття 267 Податкового кодексу України).



Теги:транспортний податок, ГУ ДФС у Чернігівській області, нові податки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar