реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

За хамство треба вибачатися -- заява Асоціації регіональних ЗМІ

На засіданні виконкому Ніжинської міської ради депутат від ВО «Батьківщина» Юрій Хоменко вдався до закидів на адресу комунальної газети «Вісті». На переконання редакції видання, критика обранця була безпідставна та упереджена. А коли присутня на засіданні виконкому журналістка газети спробувала заперечити депутату, той буквально заявив наступне: «Ти якщо ще раз тут на мене вякнеш, тоді побачиш, що буде!»

Таку поведінку можна розцінити як тиск на редакцію газети «Вісті» і втручання у її редакційну політику. А випад щодо кореспондента газети – як пряму погрозу журналісту під час виконання професійних обов’язків.

Асоціація регіональних ЗМІ повністю підтримує позицію редакції газети «Вісті»:

«Ніжинська міська газета «Вісті» гостро засуджує неприйнятну поведінку депутата Ніжинської міської ради Юрія Хоменка. Обраний як висуванець ВО «Батьківщина», депутат ганьбить не тільки власну політичну силу, а і всю міську раду як орган місцевого самоврядування Ніжина. Трудовий колектив газети вважає його вчинок по відношенню до журналістки відвертим проявом агресії. Редакція «Вістей» завжди стоїть на позиції етики законності та моральних принципів. Тому трудовий колектив, як співзасновник редакції, вимагає у іншого співзасновника – міської ради розглянути на найближчому пленарному засіданні недостойну поведінку депутата Юрія Хоменка та вжити відповідних заходів».

За інформацією редактора газети «Вість» Максима Білоусенка, депутат Хоменко є власником приватного міського видання «Ніжин-інфо». Саме ця газета «за дивним збігом обставин» отримує чималі бюджетні кошти на висвітлення діяльності міської ради. І це при тому, що орган місцевого самоврядування має власну газету «Вісті». Додамо, що Юрій Хоменко є секретарем бюджетної комісії міськради.

Асоціація регіональних засобів масової інформації, як громадська організація, що відстоює права журналістів, переконана, що депутат має вибачитися і перед колективом редакції газети «Вісті», і перед журналісткою, яка потрапила під «гарячу руку» обранця.

Також очікуємо реакції на дії Юрія Хоменка від політичної сили, представником якої він є у міській раді.
Асоціація регіональних ЗМІ застерігає, що буде жорстко реагувати на будь-які спроби тиску на видання та журналістів, з якої б сторони вони не надходили: влади, опозиції чи бізнесових структур.

Голова Асоціації регіональних ЗМІ
Олександр Назаренко.



Теги:свобода слова, Асоціація регіональних ЗМІ, комунальні ЗМІ, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar