реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

За гроші ООН смолянське болото не горітиме

Реалізацію І черги проекту «Капітальний ремонт гідротехнічних споруд осушувально–зволожувальної системи «Смолянка» на площі 2300 га в Ніжинському районі Чернігівської області» завершено

Ще в грудні 2015 року повністю виконано ремонт шлюзів №6, №7 на МК «Смолянка» та №13 (Остер). Ремонт шлюза №5 на МК «Смолянка» виконано повністю за винятком встановлення затвору-шандору.

Також повністю виконано ремонт 12 трубчатих регуляторів на каналах. Закінчено розчистку магістрального каналу «Смолянка». Про це повідомило Деснянське басйнове управілння водних ресурсів.

Довідково: Меліоративна осушувально-зволожувальна система «Смолянка» - одна з найбільших меліоративних систем Чернігівської області. Загальна площа обслуговування системи «Смолянка» - 16881 га. Протяжність відкритої мережі каналів становить 372,2 км; закритої регулюючої мережі – 2046,4 км. Для регулювання подачі води на відкритих каналах системи було побудовано 105 шлюзів-регуляторів та 1771 споруда на закритій осушувальній мережі.

В 2014 році на замовлення Програми розвитку ООН в Україні, розроблено проект «Капітальний ремонт гідротехнічних споруд осушувально–зволожувальної системи «Смолянка» на площі 2300 га в Ніжинському районі Чернігівської області». Проектом передбачено капітальний ремонт 32 гідротехнічних споруд, що призначені для регулювання рівнів води в меліоративних каналах та часткова розчистка русла магістрального каналу та р. Остер. Сумарна довжина ділянок розчищення складає 12400 метрів магістрального каналу «Смолянка» та 1000 метрів р.Остер.

Виконання проекту дозволить відновити природний гідрологічний режим торфовищ та сприяти попередженню пожеж на них.



Теги:меліорація, болота, Смолянка, ПРОООН


Читайте також



Коментарі (0)
avatar