реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

З космосу повернувся... женьшень

Схоже, що польоти в космос вже давно стали звичним явищем: мало хто з пересічних громадян назве одразу прізвища тих, хто там над нами літає…

А літає на земній орбіті у складі міжнародного космічного екіпажу екіпаж 23-ї космічної експедиції: російський командир Олег Котов, японський бортінженер Соіті Ногуті та Тімоті Кример із США, які прибули на міжнародну космічну станцію наприкінці минулого року. До прибуття корабля "Союз ТМА-18", старт якого запланований на друге квіттня, вони нестимуть трудову вахту утрьох.

А два дні тому на на Землю повернулися учасники 22-ї тривалої космічної експедиции росіянин Максим Сураєв і астронавт НАСА Джеффрі Уїльямс. Спусковий апарата корабля "Союз ТМА-16" успішно приземлився в казахському степу.

Космонавти провели в космосі 169 діб. Із собою астронавти привезли результати експерименту "Асептик" і маленький "зоопарк". Космонавти також привезли пенал з "космічними довгожителями" - клітками женьшеню, які вже чотири рази злітали в космос, та їхніми "друзями" - клітками рослини "стефанія рожева", які мандрували в космосі півтора місяці.




Теги:космос, США, НАСА, земна орбіта, японський космонавт Соіті Ногуті, Женьшень


Читайте також



Коментарі (0)
avatar