Вже готуюся до великоднього столу
Почав готуватися до Великодня.
У суботу купив ошийок, шинку, лопатку, передню частину, підчеревину і вперше (раніше не вживав) сала – і сирого, і вже готового до вживання. Загалом до 15 кг всілякого-різного (поділюся із сім'ями моїх найближчих – брата та хресної матері). А потім усе разом закопчу – вирішив реанімувати татову коптильню. Вийде – якщо за нинішніми цінами – у 2-2,5 рази дешевше, ніж готове. До того ж, матиму певність, з чого воно приготоване (я брав виключно м’ясо поросят, а не страих льох чи кнурів) та як (без барвників «для краси», нітратів – «для кращого смаку», не перепалені (канцирогени) і не сирі.
Скажете, зарано? А от і ні! Бо у вівторок – Благовіщення, тож вже від завтрашнього понеділка, як запевняють продавці на базарі, «самі побачите, якими будуть ціни». А я купив ошийок, шинку, лопатку та передню частину – по 160 грн\кг, підчеревину – по 120, а сало – як сире, так і готове – взагалі по 60! Для порівняння, там же копчений шпондер – по 340 грн, а шинка – усі 420…
Юрій НИКОРАК
У суботу купив ошийок, шинку, лопатку, передню частину, підчеревину і вперше (раніше не вживав) сала – і сирого, і вже готового до вживання. Загалом до 15 кг всілякого-різного (поділюся із сім'ями моїх найближчих – брата та хресної матері). А потім усе разом закопчу – вирішив реанімувати татову коптильню. Вийде – якщо за нинішніми цінами – у 2-2,5 рази дешевше, ніж готове. До того ж, матиму певність, з чого воно приготоване (я брав виключно м’ясо поросят, а не страих льох чи кнурів) та як (без барвників «для краси», нітратів – «для кращого смаку», не перепалені (канцирогени) і не сирі.
Скажете, зарано? А от і ні! Бо у вівторок – Благовіщення, тож вже від завтрашнього понеділка, як запевняють продавці на базарі, «самі побачите, якими будуть ціни». А я купив ошийок, шинку, лопатку та передню частину – по 160 грн\кг, підчеревину – по 120, а сало – як сире, так і готове – взагалі по 60! Для порівняння, там же копчений шпондер – по 340 грн, а шинка – усі 420…
Юрій НИКОРАК
Читайте також |
Коментарі (0) |