реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ввіз вантажний -- хотів вивезти пасажирський

Громадянин Російської Федерації в’їхав на територію України на вантажному автомобілі марки «Мерседес» 20 лютого 2011 року. Пробувши в Україні майже місяць, 26 березня громадянин на тому ж транспортному засобі повертався до Російської Федерації. У Чернігівській області він був зупинений для перевірки документів співробітниками відділу митної варти Чернігівської митниці спільно з працівниками ДАІ УМВС України у рамках здійснення спільних оперативних заходів.
35-річний громадянин надав документи на транспортний засіб, в яких був вказаний його тип: «Фургон цельнометаллический». Під час огляду транспортного засобу було встановлено, що зовні розташовані шість врізних вікон, а у салоні знаходяться 16 пасажирських сидінь. Згідно бази даних Державної митної служби України автомобіль був ввезений на митну територію України, як вантажний. В особистих поясненнях громадянин повідомив, що він ввіз даний транспортний засіб на митну територію України з метою його переобладнання в автобус для перевезення пасажирів. Роботи по переобладнанню проводились у Житомирській області.

Зазначені дії кваліфікуються Митним кодексом України, як здійснення неправомірних операцій з транспортним засобом, що перебуває під митним контролем - зміна його стану. За даним фактом співробітниками митниці порушено адміністративну справу за статтею 336 Митного кодексу України. Транспортний засіб затриманий до рішення суду, згідно попередньої оцінки його вартість становить понад 238 тисяч гривень.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:Митний кодекс, автомобілі, Чернігівська митниця


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Дуристика якась. Митниці вже немає про що писати?
avatar