реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вугледар впав

Російські окупаційні війська післ боїв зайняли місто Вугледар на Донеччині. Місто практично знищене.

Російські війська, ймовірно, захопили Вугледар, проте більша частина українських підрозділів, які знаходились там, змогли покинути місто та не потрапити у російське оточення. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 1 жовтня.

"Масштаб українських втрат наразі невідомий, але поширені повідомлення про виведення українських військ свідчать про те, що більша частина українського контингенту, ймовірно, уникнула російського оточення, яке могло призвести до більших втрат", — йдеться у звіті.

Аналітики підкреслили, що наразі незрозуміло, чи зможуть російські війська швидко просунутися далі Вугледара в найближчому майбутньому., особливо враховуючи те, що захоплення Вугледара відбулося після низки дорогих і невдалих російських штурмів поблизу цього населеного пункту за останні два з половиною роки.

"Захоплення Росією Вугледара навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донецької області, в основному тому, що Вугледар не є особливо важливим логістичним вузлом, а також тому, що російські війська контролювали більшість основних доріг, що ведуть до Вугледара, ще до 1 жовтня, а це означає, що російські війська вже мали можливість певною мірою перекривати українську логістику на цій ділянці фронту", — пояснили в ISW.

Проте бійці 72-ї бригади заявили, що продовжують контролювати деякі райони Вугледару.

Колаж 24 каналу



Теги:російсько - українська війна, Вугледар, 72 бригада


Читайте також






Коментарі (0)
avatar