реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Вторгнення і санкції

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження нового пакета санкцій проти РФ за визнання квазі-республік "ДНР" і "ЛНР".

Про це він заявив під час виступу у парламенті, пише "Європейська правда".

Джонсон заявив, що під санкції потрапили п’ять російських банків: банк "Росія"; Промсвязьбанк; Генбанк; Чорноморський банк розвитку та реконструкції; Індустріальний ощадний банк.

Також санкції запроваджені проти Геннадія Тимченка та братів Ротенбергів, наближених до президента РФ олігархів. Будь-які активи, які вони мають у Британії, будуть заморожені, а особам буде заборонено приїжджати в країну.

За його словами, це перший етап санкцій і будуть наступні, якщо Путін піде далі.

Джонсон попередив, що необхідно підготуватися до наступного кроку Росії після того, як минулої ночі вона "кричуще порушила" мирні угоди.

За його словами, наказ Путіна щодо нібито "миротворчих" військ на окупованих територіях "означає поновлене вторгнення в цю країну".

Весь цивілізований світ засуджує рішення Володимира Путін щодо визнання бойовиків на Донбасі. Відповідну заяву зробили, зокрема, у МЗС Туреччини.

У МЗС Туреччини підкреслили, що рішення російського президента порушує мінські домовленості. "Це явне порушення суверенітету та територіальної цілісності України", – відзначили дипломати. Вони також наголосили, що вважають визнання російських найманців неприйнятним та відкидають його.

Про зупинку сертифікації російського газопроводу заявив канцлер ФРН Шольц

Влада Німеччини вирішила зупинити процес сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2». Про це на тлі останніх дій Росії повідомив канцлер Олаф Шольц. Про це він сказав під час брифінгу, який транслював Der Spiegel.



Теги:російсько - українська війна, санкції, Північний потік, окупація Донбасу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar