реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Всі питання - за один візит

В Іванівці під Черніговом відкрився ЦНАП.

Останнім часом їх у центрах об'єднаних громад відкривається чимало, але цей особливий - це перший в області Центр надання адміністративних послуг з позначенням "Центр. Дія", де можна за один візит вирішити питання та отримати кваліфіковану консультацію у соціальній, пенсійній, комунальній та інших сферах.

Проект передбачає разом із ЦНАПом розмістити у приміщенні відділення поліції, медичний пункт, банківське та поштові відділення, комунальну службу громади, а також пожежне депо. І якщо інші ЦНАПи в області відкривалися завдяки програмі U-LEAD з Європою, то Іванівський створено завдяки співфінансуванню з Державним фондом регіонального розвитку, з якого на будівництво використано 6,71 мільйона гривень із загальної суми понад 12 мільйонів. Іванівська громада брала участь і у програмі "U-LEAD з Європою" в частині отримання підтримки у функціонуванні та модернізації ЦНАПу: отримано меблі, інформаційні матеріали, техніку.

У відділі ЦНАПу оснащено 10 робочих місць, дитячий куточок, місце для відвідувачів. Будівля облаштована пандусом. Для доступності надання адміністративних послуг створено шість віддалених робочих місць на території сіл громади.

Адміністратори ЦНАПу працюють в інформаційній системі "Вулик", Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Реєстрі територіальної громади, ПК "Соціальна громада", АС Державного земельного кадастру, Реєстрі з реєстрації актів цивільного стану громадян.

"Голос України"



Теги:Іванівка, ЦНАП, децентралізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar