реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Вшанування Шевченка на задах Лєніна

Дивна все- таки у Новгороді- Сіверському влада: роковини пам'яті Тараса Шевченка тут провели ...позаду Лєніна.

Спершу Борис Домоцький, відомий новгород- сіверський громадський діяч, оголосив про збір бажаючих приєднатися до всеукраїнського протесту проти незаконного судилища української льотчиці Надією Савченко в день пам'яті Тараса Шевченка біля пам'ятного знака, що встановлений коло парку. Але коли ініціатори прийшли, то побачили мікрофони не біля Шевченка, а біля ...Лєніна.

Розповідає журналістка Оксана Харкова: "Я під'їхала на скутері і побачила, як за Лєніним збиралися зібрані владою люди, а біля знаку Шевченку - бо пам'ятником його назвати не можна - відомі у місті патріоти отець Вячеслав, Ірина Гусак, боєць АТО Микола Рахманий, Олександр Пасічник, Борис Домоцький та інші. Влада ж провела мітинг окремо - за Лєніним".

Депутат міської ради Ірина Гусак вивісила біля знаку Шевченку фото Надії Савченко та інших ув'язнених Росією українських патріотів. А влада закликала любити Шевченка позаду Лєніна, якого досі не можуть прибрати... Там виступали і голова районної державної адміністрації Олена Мовчан, і міський голова Олег Бондаренко.. А патріоти, крім виступів, провели молебень згідно з розпорядженням Патріарха Київського і всієї Руси - України Філарета біля Шевченка.

Оксана Харкова: "Прикро, що навіть у день Тараса, коли вся Україна об'єднується - у Новгороді- Сіверському влада і люди роз'єднані"
Власне, вшанування Тараса Шевченка у Новгороді - Сіверському, крім шкільних заходів, і не відбулося. Влада навіть квітки не поклала до його дошки...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:вшанування Шевченка, декомунізація, Новгород- Сіверський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar