реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Вселенський патріарх говорив про Македонію і Україну

Афіни та Скоп‘є домовилися щодо питань назви колишньої югославської республіки Македонія та іншого, чим відкриваються можливості подальшої інтеграції цієї країни до європейських та євро-атлантичних структур.

Новою офіційною назвою має стати «Республіка Північна Македонія».

Відомо, що Вселенський Патріарх Варфоломій підтримував процес порозуміння між двома сусідніми країнами. На останній сесії Синод Вселенського Патріархату офіційно прийняв до розгляду прохання Церкви та Уряду Македонії щодо визнання автокефалії.

Днями під час богослужіння з нагоди іменин Патріарх Варфоломій у проповіді торкнувся української та македонської тем, про що сьогодні повідомляють ЗМІ Македонії.

«Наявність схизми не є аргументом для того, щоб залишити на самоті цілий народ. Коли одного з наших братів кваліфікують як розкольника або єретика, а ще більше, коли так ставляться до всього народу, до мільйонів людей, це є за рамками нормальної Церкви.

Апостольське зобов’язання Матері-Церкви – шукати способи врятувати наших братів в Скоп’є і в Україні. Наше зобов’язання і відповідальність – повернути народи до істини і до канонічних рамок Церкви. Наша Вселенська Патріархія турбується про весь світ і про всіх людей, без винятку».

«Вселенська Патріархія ніколи не залишалася осторонь в ситуації, коли порушувалося нормальне функціонування Православної Церкви».

Також Вселенський Патріарх закликав «прийняти народ і Церкву Скоп’є» в православну єдність, цитуючи частину з послання св.апостола Павла до Коринфян: «коли страждає один член, тоді страждають всі члени, а коли радіє один член, радіють й усі інші».

Архієпископ ЄВСТРАТІЙ (Зоря)



Теги:Македонія, Вселенський Патріарх, архієпископ Євстратій, автокефалія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar