реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Все для Коломойського. Бюджет України - також

Преференції Коломойський, судячи з усього, ОТРИМАВ під час зустрічі з Зеленським.

Новий міністр інфраструктури Владислав Криклій буквально через пару днів після відвідування Коломойським Банкової заявив, що в його відомстві вже приступили до розробки механізму компенсацій.
Міністерство інфраструктури шукає механізм виплат 5 мільярдів гривень компанії МАУ за вимушений обліт теріторії РФ.
Виходячи З цієї логіки, то і Порошенко має отримати гроші за Ліпецьку фабрику. Ні?

Верховний суд дозволив продати Промінвестбанк на вимогу компанії Коломойського.

"Большой брат"-2 Olesya Yakhno
В контексті недавньої зустрічі Ігоря Коломойського з президентом, прем'єром, главою ОП та іншими офіційними особами, хочу нагадати про преференції, які отримав олігарх за останні місяці для свого бізнесу.

1. Суд скасував 60 млн грн податкового боргу компанії МАУ, якою володіє Коломойський. В цілому, борг компанії перед державою, який вона не повертає, становить 476 млн грн.

2. Суд пробачив «УкртатнафтІ», нафтогазової компанії Коломойського, штраф в 1 млрд грн, а НПЗ «Галичина» (теж власник Коломойський) - штраф на суму 326,9 млн грн.

3. Суд зняв арешт з 415 об'єктів «Приватофіса».

4. Колишній глава «Укртранснафти» з групи «Приват» Лазорко приніс збитків державі на суму 456 млн грн, але вже знятий з розшуку.

5. Суд підтвердив скасування кредиторських вимог «Дніпроавіа» Коломойського перед «Приватбанком» на 1,5 млрд грн.

6. Заводи Коломойського отримали дотації на електроенергію в 350 млн грн щомісяця.

7. Запорізький завод феросплавів, який входить до групи «Приват», домігся визнання неконституційним права НАБУ через суди визнавати сумнівні угоди недійсними.

8. Компанія, яку пов'язують з групою «Приват», після багаторічної перерви стане постачальником палива для «Укрзалізниці».

9. Авіакомпанія «Роза вітрів», яку пов'язують з групою «Приват», виграла тендер на 35 млн грн на авіаперевезення президента і його оточення.

Також зусилля докладаються на наступних напрямках.

1. Отримати від держави компенсацію за «Приватбанк» в розмірі 2 млрд дол.

2. Виграти позов до України на 700 млн дол через банкрутство його кампанії «Аеросвіт».

3. Домогтися для МАУ повернення через суд 900 млн грн.

4. Поставити під контроль такі галузі економіки, як металургія та енергетика (вугілля). Близько двох тижнів тому Коломойський в одному з інтерв'ю заявив про необхідність підняти рентні платежі в гірничодобувній галузі, і в законопроекті від депутата "Слуги народу" така норма вже є.

А головне - що бізнесовою сферою інтересів Коломойський не обмежується. Дуже хочеться впливати і на політичні процеси. Доля Лазаренко, по ідеї, повинна була стати для багатьох антиприкладом. Власне, Лазаренко якраз і поплатився за те, що одночасно хотів і бізнесу, і слави. Чим все закінчилося для Лазаренка - відомо. Але, схоже, що Коломойський вважає, що він куди хитріший і більш вдалим, і йому вдасться поєднати - славу і бізнес.

Зиновій ГУЗАР



Теги:єврейське лоббі, регент України, перемога Зеленського, МАУ, Коломойський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar