реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вовк подався у біга?

11 червня 2015 року начальником юридичного відділу Чернігівської міської ради Павлом Вовком та його адвокатом через їх неприбуття до Деснянського районного суду Чернігова було зірвано підготовче судове засідання за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 340, 364 ч. 1 КК України відносно учасників чернігівського ЄвроМайдану (кримінальна справа № 42015270000000087).
Крім того, Павло Вовк, за словами старшого прокурора Пилипенка А.А., не тільки ігнорує суд, але ще й уникає отримання обвинувачувального акту. У зв'язку з цим прокурор звернувся до суду з пропозицією відповідно до ст. 323 Кримінального процесуального кодексу України постановити ухвалу про привід обвинуваченого та/або ухвалу про накладення на нього грошового стягнення. Однак суддя Стебліна А.В. не пристав на цю пропозицію.

Нагадаємо, що саме Павло Вовк готував позов до адміністративного суду, на підставі якого було 25 листопада 2014 року брутально знесено намет та знищено майно учасників акції на підтримку європейського вибору України.
Такі дії Павла Вовка свідчать про те, що він є ключовою фігурою у судових процесах щодо розгону чернгівського ЄвроМайдану, яка може вказати на справжніх замовників цього злочину.

Свою думку з цього приводу висловив один з потерпілих громадський активіст Володимир Сергеєнко: "Щоб Вовк розумів, що скільки він не буде бігати як заяць все рівно його це (правосуддя) настигне".
Водночас інша потерпіла Світлана Жимолостнова вважає, що Павло Вовк повинен знаходитися в "клітці", тому що він дуже небезпечний для нашої держави і мешканців Чернігова.



Отже підготовче засідання за фактом вчинення начальником юридичного відділу Чернігівської міської ради Павлом Вовком кримінальних правопорушень. передбачених ст. ст. 340, 364 ч. 1 КК України відносно учасників чернігівського ЄвроМайдану перенесено на 8:30 год. 30 червня 2015 року.

Прес-служба Чернігівсьої обласної організації НРУ


Довідка:



КРИМІНАЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

Стаття 323. Наслідки неприбуття обвинуваченого

1. Якщо обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом у судове засідання, суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового засідання і вживає заходів до забезпечення його прибуття до суду. Суд також має право постановити ухвалу про привід обвинуваченого та/або ухвалу про накладення на нього грошового стягнення в порядку, передбаченому главами 11 та 12 цього Кодексу.








Коментарі (2)
avatar
1
Поїхав відпочивати у готелі мера у Австрію чи Туреччину?
avatar
2
Та не дай Боже, щоб щось подібне було ще й "25 листопада 2015 року"...
avatar