реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Вони були з нами та не були нашими...

Можливо, вони обидва і хороші були діди, що майже одночасно пішли "на лоно Авраама, Ісака і Якова".
Один служив на півночі України, себто у Бахмачі, а другий на крайньому заході - у Мукачеві. І обидва служили в Україні, але не Україні. Чи, принаймні, не тільки Україні, бо ходили під чужою зверхністю - вони обидва не визнавали патріаршої гідности Києва, його золотоверхої вишини.

Протоієрей російської церкви в Україні, що маскується назвою УПЦ, Миколай Кибалюк був українцем із села Дзвиняча Тернопільської області, а мукачівський єпископ Мілан Шашік, мабуть, словаком.

Один молився на Москву, а другий на Рим. Тож і ховав першого митрополит Климент Вечеря, дії якого дуже схожі на дії малоприхованого агента Москви. Та й на заході України не краще - єпископ Мілан не підкорявся навіть греко- католицькому митрополиту України Святославу Шевчуку, бо Мукачівська єпархія католицької церкви чомусь підпорядкована напряму Риму.

... Вони обоє загублені для України. І слід їх в Україні, як слід по воді - хвилястий і дуже тимчасовий. Чужі вони для України. Попутники нашого народу. Були з нами, але не були нашими.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, РПЦ, УПЦ МП, Бахмач, Мукачівська єпархія, УГКЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar