реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Володимир Хоменко закреслив 27 місце

Після сесії обласної ради голова Чернігівської обласної адміністрації Володимир Хоменко у розмові з журналістами спростував тезу про останнє, 27 місце Чернігівщини в рейтингу розвитку областей України.

"Якщо брати два показники -- народжуваність і смертність -- то це не може бути критеріями для оцінки роботи влади і всіх трудівників Чернігівщини", -- наголосив В.Хоменко. До того ж, Чернігівщина два роки поспіль уже прогресує щодо народжуваності (дається взнаки політика Президента Ющенка -- ред.), а смертність зменшується. До того ж, не варт забувати, що саме з Чернігівщини ще в 1982 році почався процес депопуляції, тобто переважання смертності над народжуваністю.

В.Хоменко також підкреслив, що коли одні регіони впали на 70 відсотків, бо основне в їх розвитку -- металургія, а ми -- на 20, і тоді стали підніматися, то, звісно, будь-який підйом з дня буде більш помітний. Таким чином, голова Чернігівської адміністрації заперечив логіку підрахунків донецьких.

"Чернігівщина вийшла на радянську цифру збирання зерна!", -- повідомив Володимир Хоменко. І навіть два роки поспіль перевищує ті показники.

Взагалі ж, як доповнив голова обласної ради Анатолій Мельник, "як корабель назвете -- так він і попливе. Тож не можна називати Чернігівщину депресивною! Навпаки -- це область розвитку!"






Коментарі (5)
avatar
1
Колись таким оптимізмом були заряджені високопосадовці за часів совка. Адже цього вимагав статус компартійного номенклатурщика, інакше-про що мова! Ми ж успішно йшли попереду всієї планети. Для того часу Черніговщина мала своє і промислове і аграрне обличчя: "Хімволокно", "КСК", Комбінат селікатної цегли, ЗАЗ, Фабрика РТВ, Зелене господарство, ішші підприємства, що мали обличчя.А ще додайте судноплавство на Десні з річковим портом тощо. Я вже не кажу про аграрну частину економіки, яка задніх не пасла(Менщина, Ніжинщина, тощо). Промисловими центрами заслужено називалися Чернігів, Прилуки, Ніжин , Бахмач. А що ми маємо сьогодні- то краще вже мовчати щодо оптимізму на кшталт "...не можна називати Чернігівщину депресивною! Навпаки-це область розвитку!"Ой, ой, ой! А може поглянте хоча б з висоти пташиного польоту на так званий "розвиток" Подивіться відкритими очима на Новгород-Сіверський зокрема, щоб впевнитися, як він тихо помирає? Назвіть підприємство, яке б дозволяло хоча б штанці підтримувати на пристойному рівні, не оголюючи відповідні соромні місця?! Коли все так добре, то чому ж знов, як у90-ті, вчителі "воюють напередодні Нового року за заробітню платню ? Чи не зрозуміло, що відсутність нормальної економічної бази у нашому краї-то крах, кінець? А ви про оптимізм. Кожен третій випускник середньої школи-безробітний, або вимушений їхати до столиці чи Москви на заробітки?! Одним словом-те що було в економіці мого району , пущено за вітром! Попереду -жебрацтво. Була надія на потужного інвестора у будівельній галузі( з виробництва цементу) -все пішло від нас, до думающих про майбутнє керівників. Ось і шукаймо, де воно те "прекрасноє- дальоко", чудове, затишне!!! З Новим роком та Різдвом Христовим!
avatar
2
Ну, и к чему весь этот сыр-бор затеяли? О чём Вы все спорите? На каком месте Черниговщина - на последнем или в конце списка среди областей Украины? Да большой разницы нет - вся страна отсталая. А читая комментарий Бориса о достижениях советской Украины, задумываешься - а стоило ли вообще переходить на строительство капитализма в стране? Если за 20 лет этого "строительства" (читай - грабежа собственного народа под пламенные речи "патриотов") "элита" опустила страну до уровня Зимбабве. Пока у нас всё не разграбят - порядка не будет. И не надо сваливать эти грабежи на какую-то отдельную партию, коалицию, оппозицию - они все одинаковые - буржуазные. У них только названия разные. Ну, что ж - хотел народ красивой жизни при капитализме - получай. На тебе все прелести капитализма - пенсию в 60 лет, рабочий день по 12 часов, отпуск в две недели, платную медицину и образование, леса и озера в частной собственности (пошёл в лес за грибами, ягодами - плати, а не то пуля в лоб), безработицу (не нравятся условия работу - уходи, другой стоит на очереди), пойдёшь в суд? - иди (у кого деньги - тот и прав). Милиция? - она тоже уже не твоя, а богатых. Зато теперь свобода! - кричи на кого хочешь, ругай кого хочешь, митингуй, бастуй - всё равно будет по ихнему, как олигархи захотят. Много ли французский народ добился своей забастовкой? Правительство сказало в 62 года на пенсию - так оно и сталось. А у нас свобода! - на улице стреляют кому не лень, в милиции убивают кого захотят, наркомания, алкоголизм, проституция, воровство и бандитизм. Весело живём - чем не капиталистическая страна? Да здравствует Капитализм! С Новым годом, господа!
avatar
5
Шановний, пане Тарасе! Мова зовсім не про переваги минулого суспільства, з якого ми вийшли,а про день сьогоднішній.Коли всім добре видно, що у господарстві області нічого гарного не відбувається.Торгівля, метал, вирубка лісу, а ще - податки з малого і середнього бізнесу.Ото і весь наш успіх.А за всю країну- ви не праві.Сам бував у різних куточках України і знаю, що є нормальні приклади функціонування господарства. А з минулого я навів тільки приклади підприємств, які для тодішніх вимог господарства совдепії робили "обличчя " Чернігівщині! Дякую за увагу до думки іншого.
avatar
3
Повністю підтримує таттю Бориса і хочу додати, що у теперішніх керівників на папері ще більші здобутки, особливо по зерну,куди не глянеш по області скрізь землі заросли буряном, Може в них керівники бачать колоски пшениці через сої окуляри, прокинтесь і не забивайте людям мізки, Нехай люди скажуть своє слово. Вітаю з Новим роком та Різдвом Христовим!
avatar
4
http://www.ukragroconsult.com/ukragrokonsalt/novosti-temp/v-chernigovskoi-oblasti-obem-selhozproizvodstva-umenshilsya-na-13
avatar