реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Володимир Яворівський про Павла Мовчана

На представленні свого нового роману «Лягти!!! Суд іде…» (Видавництво ЛА «Піраміда») у Львові Володимир Яворівський виголошував панегірики Юлії Тимошенко, критикував українську провінційну інтелігенцію, Віктора Ющенка і Павла Мовчана.

Зокрема, про голову Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Павла Мовчана Володимир Яворівський висловився так:" Хотілося показати той сегмент людей, особливо у провінції, які по черзі очолюють усі партії, рухи, «Просвіти», пишуть бездарні віршики, друкують їх у районних газетах і вважають себе політичними зірками. А коли люди починають збиратися на повстання, ховаються у кущі.

Не скажу, що цей образ повністю виписано з Павла Мовчана (у книзі – Мовчун). Але те, що він зрадив і відійшов від демократів – правда. Письменники знають йому ціну. Тож і його шматок у цьому образі є… Я чимало зробив, аби Мовчан потрапив у виборчі списки «Батьківщини». Його дружина, поетеса Любов Голота, просила мене про це. І він просив. На партійному з’їзді я двічі виступав на його підтримку. Наполіг, і Юля підтримала мене – Мовчана включили у прохідну частину прямо на з’їзді. Коли він перебіг, я вислухав на свою адресу чимало справедливих докорів…".

В той же час він висловився за висунення в мери Києва Петра Порошенка:" У середовищі, з яким активно спілкуюся, – Соболєв, Томенко – більше схиляються до того, щоб у київські мери висунути Порошенка. Він - господар. Кличко - прекрасне ім’я, для України багато зробив. Свіжий політик. Одначе… ".

Нагадаємо: Володимир Яворівський був знятий з посади голови Національної Спілки письменників України зі скандалом і звинуваченнями у розкраданні письменницького майна (поліклініка, бази відпочинку, ресторан "Еней"). Активну роль у протистоянні з Яворівським грали Любов Голота та Павло Мовчан.



Теги:нові книги, Петро Порошенко, Любов Голота, яворівський, Павло Мовчан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar