реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Вода в Десні, яку п"є Київ

" Скид недостатньо очищених стічних вод (НДО) від КП «Чернігівводоканал» складає близько 93% від загального обсягу скидів НДО всіх комплексів очисних споруд (КОС) у водойми Чернігівської області" -- повідомляє обласне управління екології та охорони навколишніх природніх ресурсів Чернігівщини.

Скид НДО від КП «Чернігівводоканал» зменшився: в 2008 році в порівнянні з 2007 роком на 3,8 %, в 2009 порівняно з 2008 роком – на 17%. Помітне зменшення НДО пов’язане з проведенням робіт на підприємстві по удосконаленню системи очистки, кризовим станом в економіці держави, зменшенням роботи підприємств області.

Стічні води проходять через споруди механічної та біологічної очистки, доочищення та обробки осадів. На сьогодні технічний стан всього комплексу очисних споруд задовільний.

Проте, як повідомляє згадане управління, "скидання води "Чернігівводоканалом" у притоку Десни -- річку Білоус перевищує встановлені нормативи гранично допустимого скиду (ГДС) по азоту амонійному, фосфатах, залізу загальному.

За результатами інструментально-лабораторних досліджень до р. Білоус в 2009 році було здійснено скид недостатньо-очищених стічних вод – майже 8 млн. м3, з перевищенням граничнодопустимих нормативів, що негативно впливало на гідрологічний стан водойми". У жовтні минулого року Водоканал викинув у Білоус 1,5 млн. м3 недостатньо-очищених зворотних вод. За індексом забруднюючих речовин якість води р. Білоус відповідає 5 класу (брудна).




Теги:екологія в Чернігові, Десна, Чернігівводоканал, річка Білоус, вода для Києва


Читайте також



Коментарі (0)
avatar