реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Влада визначила хто винен у не виплатах бюджетникам

За повідомленням Державної фінансової інспекції України на початок грудня 2012 року заборгованість із виплати зарплати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, становила понад 1,3 млрд гривень.
Випадки заборгованості з виплати зарплати сталися у більшості областей України. Щоб заглушити критику представники партії влади погрожують звільнити частину місцевих чиновників з роботи через наявність заборгованості з виплати зарплати.

В той же час серед причин цієї заборгованості є і виплати, які не мали обов’язкового характеру, але проводилися на передодні парламентських виборів для здійснення «добрих справ», навіть незважаючи на брак коштів для виплати заробітної плати.
На початку грудня уряд вже оголошував, що додатково виділив 1,6 млрд. гривень на погашення заборгованості з заробітної плати.
В Асоціації міст України заявляють, що уряд має намір перекласти відповідальність за невиплату зарплати бюджетникам на міських голів.
Водночас в цій організації зазначають, що ще у вересні 2011 року вони попереджали уряд про те, що на 2012 рік заплановано на 20% менше коштів на виплату зарплати бюджетникам й у жовтні 2012 року у місцевих бюджетах вже не буде коштів на це.
Тож не виплати бюджетникам зарплат не є чимось несподіваним для уряду Азарова-Януковича, які вкотре намагаються перекласти вину за це на місцеву владу.
На Чернігівщині таким винуватцем вже виявився, за словами М.Азарова? один з заступників губернатора - «абсалютна беспалєзний чєлавек».

Сергій Соломаха





Коментарі (1)
avatar
1
Невже "бєсполєзний чєловєк" - це С.ПРокапенко?
avatar