реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Влада не вірить у власні заяви про розвиток економіки – профспілки

Підвищення у наступному році рівня мінімальної зарплати лише на 63 грн., а мінімальної пенсії на 50 грн., свідчить про те, що попри заяви щодо реформування економіки, уряд не вірить в її розвиток. Про це заявив Голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук, коментуючи ухвалений Кабінетом Міністрів України 8 грудня, проект Держбюджету на 2011 рік.

Якібчук наголошує, що, незважаючи на постійні заяви про зростання ВВП, уряд не пропонує суспільству відповідного зростання доходів населення та соціальних виплат.

«Як випливає з проекту Держбюджету, переважну більшість пенсій підвищувати не планується. Будуть збільшені лише мінімальні пенсії, доплати інвалідам, учасникам ВВВ та бойових дій, чорнобильцям та зарплата бюджетникам. Однак і це збільшення знаходитиметься у межах 8-9% і менше, тобто у межах прогнозованої урядом інфляції (8,9%). Мінімальну зарплату збільшать лише на 6,7%, а прожитковий мінімум – на 6,6%. Звідси випливає, що у наступному році реальні доходи більшості населення не зростуть. У кращому випадку вони залишаться на сьогоднішньому рівні», - пояснює лідер НФПУ.

Нагадаємо, раніше Національний форум профспілок заявляв про те, що у Держбюджеті на 2011 рік влада повинна передбачити рівень прожиткового мінімуму відповідно до реальних споживчих цін на товари і послуги – не менше 2356 гривень.



Теги:Уряд, бюджет, профспілки, зарплати, підвищення цін, мінімальні пенсії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar