реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Влада і люди. Понад сотня гемодіалізників пікетуватиме Кабінет Міністрів

2 березня 2011 року об 11:00 відбудеться пікет «Чиновники б’ють по нирках» - понад сотня хворих із хронічною хворобою нирок V ступеню вийдуть під стіни Кабінету Міністрів України і вимагатимуть забезпечити їх лікуванням методом гемодіалізу, від якого залежить їхнє життя.
Приводом для проведення пікету стала відмова черкаських і чернігівських властей продовжити оплату за лікування цих хворих у черкаському та чернігівському центрах гемодіалізу «Фрезеніус» та їх примусове переведення на лікування в обласні лікарні.
Та справа в тому, що отримувавши якісне лікування у німецькій клініці, пацієнти вже не хочуть повертатися до лікування в обласній лікарні, бо бояться погіршення стану свого здоров’я, а також ризику інфікування вірусними гепатитами. Крім того, пацієнти знають, що кількість місць в обласних лікарнях обмежена, тому позбавившись можливості лікуватися у центрах гемодіалізу «Фрезеніус», вони можуть не отримати можливість лікуватися в обласних лікарнях. До того ж, примушуючи людей лікуватись виключно в обласній лікарні, чиновники порушують права хворих, зокрема, право людини на вибір місця лікування.
Пацієнти вимагатимуть від прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я не позбавляти їх права на життя і забезпечити їх вчасною та якісною процедурою гемодіалізу. Люди планують передати прем’єр-міністру офіційного листа із проханням про допомогу і попереджають, якщо їхні звернення залишаться без уваги – вони будуть змушені вдатися до більш радикальних дій.

Оксана СОЛОМЧЕНКО,
спеціально для газет «Біла хата» та "Сіверщина"

Для довідки:

За даними «Національного реєстру хворих на хронічну ниркову хворобу» в Україні нараховується близько 450 000 людей з хронічною хворобою нирок. Нині держава забезпечує гемодіалізом 3 492 хворих і це лише 15% від усієї кількості хворих, що потребують такого лікування. Держава, за рахунок власних потужностей, не спроможна забезпечити гемодіалізом усіх хворих, хто цього потребує.
У даній ситуації на допомогу державі прийшла всесвітньовідома німецька компанія «Фрезеніус», яка взяла на себе частину хворих, яким не вистачає місця в обласних лікарнях, зокрема, Чернігова та Черкас. Про що й було підписано протокол про наміри та договір про реалізацію. Та, на жаль, вони не виконуються наступними представниками регіональної влади.
Центри гемодіалізу «Фрезеніус» - у Черкасах і Чернігові, збудовані та введені в експлуатацію відповідно у 2009 та 2010 рр. за кошти німецького інвестора, є найсучаснішими клініками, що оснащені та працюють за вищими європейськими стандартами. Але їх робота викликає роздратованість місцевих медичних адміністрацій. З невідомих причин місцеві чиновники роблять все, аби перешкоджати лікуванню людей у німецькій клініці – їх шантажують, їм погрожують. Останньою краплею стали листи від місцевих чиновників на адресу кожного з пацієнтів, в яких вони залякували пацієнтів, що у разі їхньої відмови лікуватися в обласній лікарні з власної волі, їм відмовлять у лікуванні взагалі.

Публікація (подається скорочено) на стор.: http://siver.com.ua/news/zaruchniki_medicini/2011-02-18-7194




Теги:пацієнти, хата, Чернігів, Черкаси, Оксана Соломченко, Біла хата, Пікетування, біла, кабінет міністрів, Фрезеніус


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Play informative for me, Mr. internet wiretr.
avatar